• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Yeni Su Kanunu Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Türkiye'nin ilk kez ayrıntılı bir su kanunu olacak. Kanunla, köyler ve askerî gazinolar dâhil isteyen herkes istediği gibi su kullanamayacak. Su kullanımı için önce izin alınacak ve suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Kanuna göre dere, nehir, göl ve kıyılardan izinsiz kum ve çakıl çıkarılmayacak. Dere yataklarına imar izni verilmeyecek.

Türkiye'nin su kaynakları artık tek elden yönetilecek. Bunun için "Su Kanunu Tasarısı Taslağı" hazırlandı. Taslağın yasallaşması halinde suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Köyler ve askerî gazinolar dâhil yer altı ve yer üstü sularını kullanmak isteyenler, izin alacak ve bedelini ödeyecek.

Taslakla suyla ilgili her türlü veriler "Su bilgi sistemi" ile tek merkezde toplanacak. Su bilgilerini vermeyen kamu ve özel kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacak. Bilgiler kamu kuruluşlarına ücretsiz, diğer kişi ve kurumlarına ücret karşılığı verilecek. Ayrıca Su Yönetimi Yüksek Kurulu kuruluyor. Taslak yasallaşırsa Türkiye`nin ilk kez ayrıntılı bir Su Kanunu olmuş olacak. Suyu belirlenen kriterlere uygun kullanmayanlar, ağır para cezasının yanı sıra su kullanımından men edilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir