• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
İmam Hatiplilerden Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde, İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda, öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlik Bilal ve Özcan`ın seslendirdiği bir birinden güzel ilahilerle devam ederken okul öğrencilerinin kurduğu mevlit grubu, Mevlid-i Şerif okudu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kelha Amed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av. Necat Özdemir, programda yaptığı konuşmada, Böyle kutlu bir ayda, Hz. Muhammed(sav) için bir araya gelip toplanmanın büyük bir şeref olduğunu belirterek " İnsanın yaratıcısını tanıması üç kitapla mümkündür. Birincisi Kitab-ı kâinattır. Bu bize kâinattaki eserler vasıtasıyla Yaracımızı tanımamızı sağlıyor. İkincisi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (sav) hayatıdır. Bunu okumak öğrenmek ve öğrenek almamız lazım. Üçüncüsü, Kur`an-ı Kerim`dir. Bu da okunması gereken, yaşantımıza uygulamamız gereken en mühim kitaptır." dedi.

Efendimizin hayatının bizler için önemli olduğunu ve örnek almamız gerektiğini dile getiren. Özdemir: " Efendimizin hayatını okurken, öyle gelişi güzel alelacele, bir hikâye gibi, öyle sıradan bir kitap okuyormuş gibi okursak bu kesinlik bize ve amacımıza hiçbir faydası olmayacaktır. O yüzden, Hz. Muhammed insanlardan bir insandır ama diğer insanlar arasında bulunan bir yakut değerindedir. O gençliğini ve hayatını günahsız geçirmiştir. O Mekke ahalisi içerisinde El-Emin diye anılan biridir. O yüzden onun hayatını okurken bu hususa dikkat etmeliyiz." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Öğrenciler tarafından Hubeyb bin Adiy`in İslam uğruna verdiği mücadeleyi anlatan bir tiyatro gösterisi ile devam eden program. okunan dua ile sona erdi.

Veysi Çetik/Salih Torak - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22105.jpg


http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22106.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22107.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir