• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Arnavutluk'ta Kominizim Sonrası Bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İHH, Arnavutluk'ta bir ilke imza attı; sünnet şöleni ve ardından Kur'an ziyafeti düzenledi. İHH İnsani Yardım Vakfı Arnavutluk'ta 500 çocuğun sünnetini organize etti ve ardından Tiran'da Kur'an Ziyafeti gerçekleştirilmesine öncülük etti. Sünnet ve Kur'an ziyafeti; Arnavutluk'un Komünist rejimden sonra yaşadığı en önemli ilklerden biri olma özelliğini taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul Güngören Belediyesi ile ortaklaşa 500 çocuğun sünnetini gerçekleştirdi. Proje, İHH'nın Arnavutluk'taki partner kuruluşu ALSAR Vakfı tarafından uygulandı. 400 çocuğa Güngören Belediyesi sponsor olurken İHH 100 çocuğun sünnet masraflarını karşıladı. Toplam 500 çocuğun sünnet kıyafeti Güngören Belediyesi tarafından karşılandı. Sünnet olanlar arasında 30'lu ve 40'lı yaşlardaki yetişkinler de vardı. Bunlara da takım elbise hediye edildi. Toplam 500 çocuğun sünnetinde kullanılan tıbbi malzemeler AID Uluslararası Doktorlar Birliği tarafından sağlandı. Kur'an Ziyafeti eşliğinde gerçekleşen Sünnet Şöleni programında dünyaca ünlü hafızlar Ahmet Naina, İshak Daniş, Abdülkadir Şehitoğlu ve Aziz Alili sahneye çıktı.


Arnavutluk'ta komünizm döneminden sonra ilk kez böyle bir sünnet şöleni ve Kur'an Ziyafeti düzenlendi. Tiran'daki Aslan Rusi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa 2 bin 800 dolayında misafir katıldı. Ayrıca Türkiye'den ilahiyatçı öğretim görevlileri Halil İbrahim Kutlay ile Hamdi Arslan da programa iştirak ettiler.

Türkiye Tiran Büyükelçiliği din müşaviri Şaban İşlek de, programa katılarak kapanış duası yaptı. Dünya Yetimler Vakfı başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu programa katılanlar arasındaydı. Programa çeşitli sivil toplum kuruşlarından da katılımlar oldu. (Hamza Toprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir