• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
Mustazaf-Der'in Kapatılması Hukuk Terörüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Av. Ömer Sinikan, Mustazaf-Der'in kapatılması ve Gaziantep'te kızını başörtüsüyle okutmak isteyen Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Mustazaf-Der'e yönelik yapılan tüm fiili saldırılara rağmen sağduyulu davranışına ceza kesilmesinin hukuk terörü olduğuna dikkat çeken Sinikan, "Kurulduğu günden bu yana her türlü saldırıya maruz kalmış, şubeleri taşlanmış ve yakılmak istenmiş olmasına rağmen Etkililerin bu saldırıları engellemek için hiçbir girişimi olmamıştır. Saldırılar sonucu dernek şube başkan yardımcısı dahi katledilmiştir. buna rağmen, sağduyulu davranmış, metaneti elden bırakmayan Mustazaf- Der ve camiası bu gün sanık durumuna düşmüştür. Mazlum ve mağdur durumuna düşürülmüştür. Bu bir hukuk terörüdür" dedi.

Huzura Vurulan Bir Darbedir
Sinikan, "Bu ülkede barış ve huzur istenmesine rağmen yasal zeminlerde çalışan, fakirlere, mazlumlara, yetimlere sahip çıkan, yaptığı etkinliklerde milyonların toplanmasına rağmen kimseye en ufak bir zarar vermeyen bu derneğin Somut hiçbir gerekçe olmadan, niyet okumalar ve hayali iddialar ile kapatılması bir hukuk cinayetidir. Kapatılması huzura vurulan bir darbedir. İnsani hak ve hürriyetlere, dini hak ve hürriyetlere karşı, hukukçular eliyle Mazlum ve Mustazaf Müslümanlara karşı işlenen hukuk cinayetlerindendir" dedi.

Birileri Bu Toplumun Cehaletini İstiyor
Birilerinin bu toplumun kavga etmesini ve hatta çatışmasını istediğini ifade eden Sinikan, "Birileri bu toplumun cehaletini istiyor, bu toplumun fakirliğini istiyor, topluma tahakküm etmek istiyor, İslami ve insani faaliyetler gösteren dernekleri hazmedemiyor ve önünü almak istiyor. Bu kararlarla birileri Yasal/legal alanlarda çalışılmasını istemiyorlar. Yapıcı olmalarını istemiyorlar. Kardeşlik duyguları çerçevesinde toplumu bütünleştirmek için çalışmalarını istemiyorlar. Yeraltı faaliyetlerine girmelerini, çatışmacı olmalarını, kavgacı olmalarını istiyorlar" şeklinde konuştu.

MAZLUMDER Olarak Kınıyoruz
Mustazaf-Der'in kapatılması ve Gaziantep'te başörtüsü mücadelesi veren anneye 30 aylık hapis cezasının verilmesi hukuka karşı işlenmiş bir cinayet olduğunu belirten Sinikan, bunun tam anlamıyla hukuk faciası olduğunu, hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku olduğunu söyledi. MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi olarak hukuksuzlukları kınadığını ifada eden Sinikan, "toplumsal barışa hizmet etmediğini ve işin takipçisi olacağımızı tekrarlıyoruz" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir