• DOLAR 32.452
  • EURO 34.491
  • ALTIN 2474.386
  • ...
Hür-Der Genel Merkezi`nden Hükümete Çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür Der) Genel Merkezi, kamuoyunda "Hukuk Garabeti" olarak bilenen Mustazaf Der`in kapatılması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Kurulduğu günden bu yana topluma ve toplumun değerlerine hizmet amaçlı çalışmaları ile gönüllerde yer bulan ve hiçbir şekilde şiddete pirim vermeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Mustazaf Der`in haksız, basit nedenlerle kapatıldığı hatırlattı.


Sağduyuları Provokasyonları Boşa Çıkarmıştır
Kendisine yönelik bütün baskı, haksızlık ve saldırılara sabırla göğüs gerdiğine dikkat çekilen açıklamada, "yaralanan ve öldürülen üyelerine rağmen sağduyulu hareket ederek provokasyonları boşa çıkarmış bu derneğin kapatılma kararı duyarlı kamuoyu nezdinde büyük bir rahatsızlık oluşturmuş, vicdanları yaralamıştır" denildi.


Fesat Kaynakların Son Oyunu!
Bu kararın haksız, hukuksuz ve zulüm olduğunu dile getirmek amacıyla ülkenin değişik yerlerinde kitlesel basın açıklamaları ile kendini ifade etmeye çalışan Mustazaf Der camiasına yönelik ülkedeki derin fesat kaynakların 20 Mayıs`ta son bir oyun daha ortaya koyarak provoke etmeye çalıştıklarına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, "Adana ilinde düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına katılmak için Osmaniye`den yola çıkan Muztazaf Der Osmaniye Şube Başkanı A.Kadir Alakuş ve dört arkadaşı polis tarafından yolları kesilerek üzerlerine silah doğrultulmuştur. `Biz terörist miyiz bize terörist muamelesi yapıyorsunuz` diyen A.Kadir Alakuş 30 polis tarafından saldırıya uğramış, yüzüne biber gazı sıkılmış, darp edilerek hastanelik edilmiştir. Onunla beraber dört arkadaşı da ifadeleri alınacak diye kelepçelenerek gözaltına alınmıştır" denildi.


Amaç Mustazaf Der Camiasını Tahrik Etmektir
Öteden beri Osmaniye`de polis devletini andırır tutum sergileyen Osmaniye Valiliği ve Emniyeti`nin bu olaydan bizzat sorumlu olduklarına değinilen açıklamada, "Bu olayla Mustazaf Der camiası tahrik edilerek, kapatılmadan duyulan rahatsızlığın taşkınlığa yol açması amaçlanmıştır. Bu olayla Osmaniye Valiliği bir kez daha şüpheleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Zaten Osmaniye`de Türkiye`deki diğer illere benzemeyen Cezaevi uygulaması da henüz toplumun hafızasından silinmemiştir. Osmaniye`de neler oluyor sorusuna yol açan bu uygulamaların hükümet nezdinde bir anlam ifade edip etmediği ve hükümetin bu olaylara nasıl müdahale edeceği kamuoyunca merak edilir hale gelmiştir" ifadeleri kullanıldı.


Her İki Olayı Kınıyoruz
Mustazaf Der`in kapatılma kararını ve bu karar akabinde Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanına yapılan kötü muameleyi kınandığı açıklamada, "hükümeti bu haksızlıklarla ilgili muktedir ve müdahil olmaya çağırıyoruz" denildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir