• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Havalimanında Ayakkabı Çıkarma Çilesine Son
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, önümüzdeki günlerde yolcuların uçağa binmeden önceki son güvenlik arama noktasına sadece ayakkabılar için x-ray cihazı konulacağını ve artık vatandaşların ayakkabılarını çıkarmadan uçağa binebileceklerini söyledi.

İç ve Dış Hatlar Terminalleri girişlerindeki ilk arama noktalarında getirilen kemer çıkarmama uygulaması ve15 Mart 2012 tarihinde başlatılan ‘Open Gate’ uygulamasının ardından, şimdi de yolcuların en fazla şikâyetçi olduğu son arama noktalarındaki ‘ayakkabı çıkarma’ uygulamasına son veriliyor.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, gelişmiş birçok ülkede bu uygulamanın geçerli olduğunu ifade etti. Aydın, “Teknolojinin getirdiği güven ve kolaylıklardan bizler de yararlanmalıyız.‘Ayakkabı x-ray ’i diyebileceğimiz bu sistem hem yolculara hem de steril alana geçmek isteyen personele büyük kolaylıklar getiriyor.” dedi.

En kısa zamanda uygulamaya geçilmesi planlanan sistem sayesinde uçuş ve terminal güvenliğinin daha da artacağına dikkat çeken Aydın, “Halen geçerli olan uygulamada, güvenlik kapılarından geçiş sırasında cihazın sinyal vermesi durumunda yolcu ve personel ayakkabısını çıkarmak zorunda kalıyor. Özellikle bayanlar, zamanı dar olan yolcular, itfaye ve acil sağlık personelinin şikâyetlerine neden olan bu uygulama, artık tarihe karışıyor.” diye konuştu.

Ahmet Aydın şöyle devam etti: “Güvenlik Komisyonu’nda 17 Mayıs2012 tarihinde aldığımız karar gereğince, havalimanımıza gelişmiş birçok ülkede güvenle kullanılan ‘ayakkabı x-ray’ cihazı koyacağız. Ayak kısmı sinyal veren yolcu, ayağını bu cihazın üzerine basarak ayakkabının içinin adeta röntgeni çekilecek. Güvenlik açısından bir sakınca belirlenmeyen kişi, ayakkabısını çıkarmadan arındırılmış sahaya girebilecek.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir