• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
İnancımızdan Elinizi Çekin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Gaziantep'te kızını başörtülü olarak okutmayan isteyen Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına tepkiler büyüyor. Karara kınama, Güllü Çevik'e de destek açıklaması yapan Mazlum- Der İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Cumhuriyet Türkiye'sinin bir hastalığı olarak sürekli nükseden, toplumu belli kalıplara göre, tepeden inme yöntemlerle, baskı ve zor kullanarak dizayn etme anlayışının gün geçmiyor ki yeni bir örneği ile karşılaşmayalım. İlköğretiminden üniversitesine, ordusundan siyasetine, mahkemesinden çalışma alanına kadar her alanda karşımıza onlarca örnek çıkıyor. Ulus Devlet, bütün küstahlığı ile çocuklarımız, gençliğimiz, bilgilerimiz, yaşantımız üzerindeki söz sahipliğinden vazgeçmiyor" ifadeleri kullanıldı.

Başörtülülere Yaşam Hakkı Tanınmıyor
Türkiye'de başörtülülere yaşam hakkının tanınmadığı ifade edilen açıklamada, "Çocuğunu başörtülü olarak okula göndermek isteyen veliler; bakanlık düzeyinde tehditlerle çocuklarının ellerinden alınabileceği uyarısına maruz kalıyor, mahkemeler düzeyinde hapis cezalarına maruz bırakılıyor, okullar düzeyinde çocuklarının kapıdan çevrilmesine şahit bırakılıyorlar. Adına zorunlu dedikleri eğitime maruz bırakılan -ki devletin bizim çocuklarımızı, köhnemiş batıl inançlarına göre eğitmeye haddi/hakkı olmadığını düşünüyoruz- çocuklarımız, bir taraftan da belli bir kıyafete zorunlu bırakılıyorlar. Bu kapsamda Gaziantep'te yaşanan son örnek pervasızlığın ulaştığı boyutu açıkça göstermektedir. Gaziantep'te okuyan, Şüheda Çevik isimli ilköğretim öğrencisi başörtüsü nedeniyle idare tarafından engellenmiş, Anne Güllü Çevik ise kızının hakkını araması nedeniyle ceza tehdidiyle karşılaşmış ve neticede hapis cezasına çarptırılmıştır. Güllü Çevik okul idaresini şikayet için gittiği karakolda gözaltına alınmış, neticede savcılıkça hakkında dava açıldıktan sonra mahkeme tarafından cezalandırılmıştır. Bu zulüm niteliği taşıyan uygulamayı kınıyoruz" denildi.

Başörtümüzden Elinizi Çekin
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; "Mazlum-Der olarak, Ulus Devletin bütün kurumlarıyla çocuklarımızdan, örtümüzden, haklarımızdan, inançlarımızdan ellerini çekmesi gerektiği ve başörtüsüne her alanda sınırsız özgürlük talebimizi tekrar ederiz." (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir