• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şura-Der, Mustazaf-Der'in Kapatılmasını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da yaptığı hayırlı ve toplumsal faaliyetlerle adında söz ettiren Toplumsal Dayanışma Hizmet ve Şura Derneği (Şura- Der), Mustazaf-Der'in hukuksuz bir şekilde Yargıtay tarafından kapatılmasını basın açıklaması ile kınadı. Açıklamada, kapatma kararı ile derin yapıların amaçlarına ulaşamayacağı vurgusu yapıldı.

 

Şura-Der yönetm kurulu adına yapılan açıklamada, Mustazaf-Der'in hedefine Üstad Bediüzzaman'ın işaret ettiği fakirlik, cehalet ve ihtilaflarla mücadele koyduğu belirtildi. Mustazaf-Der'in, toplumsal sıkıntıların kaynağı olan bu üç düşmana karşı marifet, ilim ve sanat silahı ile kuşandığı ifade edilen açıklamada, Mustazaf Der'in verdiği mücadele ile toplumsal barışa katkı sağladığı ve mezkûr sıkıntıların önüne geçerek bu sıkıntıların insanımızın kaderi olmadığını gösterdiği kaydedildi.

 

Derin Güçler Düğmeye Bastı, Saldırılar Başladı
Halkın beğenisini kazanan tüm çalışmalara rağmen, Mustazaf-Der Camiası'nın karanlık odakların hedefi olmaktan kurtulamadığının altı çizilen açıklama, "Özelikle Diyarbakır'daki Peygambere Saygı Mitinginden sonra derin güçler düğmeye basmış ve bu tarihten sonra birçok şubesi yarasa ruhlu karanlık çetelerce taşlı, molotoflu, silahlı saldırılara maruz kalmış, bu saldırılarda birçok üye ve günülüsü yaralanmış ve en son 5 Mayıs 2011 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova şube başkanı hunharca katledilmiştir" ifadeleri ile devam etti.

 

Emniyet Yapılan Saldırıları Önle(ye)medi
Açıklamada, devletin emniyet gücü, Mustazaf-Der'e yapılan bu saldırıları önleme yerine tam tersine dernek üyelerinin saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganların dahi polis ve yargı tarafından serbest bırakıldığı vurgusu yapıldı. Mustazaf-Der'in tüm bu saldırılar karşısında sağduyulu hareket ettiği ve olası bir çatışma sürecinin önüne geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, böylece kanla beslenen derin vampirlerin heveslerinin kursaklarında bırakıldığı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, "Derin yapılara ve sözde tarafsız yargı camiasına ve 28 Şubatı aratmayacak uygulamalara imza atan bu zihniyeti, Kahhar olan Rabbimize havale ederek, Mustazaf-Der'in kapatılmasını ve Güllü Çevik bacımıza verilen 30 aylık hapis cezasını kınıyoruz. Yapılan hukuksuzlukların son bulması için yetkilileri göreve çağırıyoruz" denildi.

 

Açıklamanın sonunda, 25 Mayıs Cuma günü Gaziler Demirok Camii önünde cuma namazından sonra yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına 'tüm halkımız davetlidir' denildi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir