• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
`Mustazaf Der Küresel Hesapları Alt Üst Etmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu(TESSEP) Mustazaf Der`in kapatılmasını düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti. Kuruçeşme`de saat 11.30`da başlayana basın açıklaması sırasında vatandaşlar sık sık sloganlar atarak Mustazaf Der`in kapatılmasını protesto etti.
 
Basın açıklamasını Tessep adına Yakup Kazak okurken kapatılan Mustazaf Der`in Tarsus şubesi Başkanı Salih Demir de kısa bir selamlama konuşması yaptı.
 
"Biz Safa`dan Gelen Çağrıya Kulak Verdik"
Basın açıklamasından önce okunan Kur`anı Kerim`in ardından kısa bir konuşma yapan kapatılan Mustazaf Derîn Tarsus şube başkanı Salih Demir, "Biz Safa`dan gelen Muhammed`i çağrıya kulak verdiğimiz için Ebu Leheb zihniyetine sahip odaklarca hazmedilemedik ve derneğimiz için kapatılma kararı verildi.Yalnız şunu iyi bilsinler ki biz yılmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.
 
"Tamamen Niyet Okumalarla Hukuksuz Bir Şekilde Kapatma Kararı Verilmiştir "
Mustazaf Der`in "Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun… " (Ali İmran- suresi 104.ayeti kerimenin düsturu ve şuuruyla "11 Eylül 2004 yılında kurulduğunu hatırlatan Kazak, Mustazaf Der`in amacının sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve mustazaf bırakılmış halkın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda ilerleme ve mesafe kat etme olduğunu söyledi. Kazak, "Mustazaf-Der, bu amaçlarına ulaşmak için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı, tamamen hukuksuz bir şekilde niyet okumalar ile kapatılmıştır."dedi.
 
Bediuzzaman Sait Nursi`nin tespitleriyle; sivil toplum kuruluşları olarak fakirlikle, cehaletle ve ihtilaflarla mücadeleyi kendilerine misyon olarak seçtiklerini belirten Kazak," Bu bağlamda Mustazaflar ile Dayanışma Derneği bir çok mağdur ve muhtaca, dul ve yetime yardımcı olmuş, maddi olarak ihtiyaçlarını karşılamıştır. Çocuk, genç ve yaşlılarımızı maddi ve manevi eğitimden geçirmiş, bilgi ve bilinç düzeylerini yükseltmiştir. Kavgalıları, hasımları, kan davalılarını barıştırmıştır. Her türlü ihtilaflarını çözerek halkımızın ittifakını sağlamış ve toplumsal barışa hizmet etmiştir." Şeklinde konuştu.
 
Mustazaf Der Küresel Güçlerin Oyunlarını Bozmuştur
Kazak " Mustazaflar ile Dayanışma Derneği yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle, mazlum ve mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur. Dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir. Kurulduğu günden beri birçok ilke imza atmış, Yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiştir." Şeklinde konuştu.
 
"Mustazaf Der Kurulan Tuzaklarla Çatışma Ortamına Çekilmek İstenmiştir"
Tesettür Seferberliği Platformu üyesi Mustazaf Der`in, inancın gereği ve halkın maslahatı için müspet hareket etmeyi kendisine ilke edindiğinin altını çizen Kazak açıklamalarına şöyle devam etti:
"Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimsemiştir. Halkımızın Mustazaf Der`e olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapılar, önce kontrollerindeki çeteleri dernek ve üyelerine saldırttılar sonrasında dernek binası kundaklandı, üyeleri darp edildi, yaralandı ve katledildi. Devletin emniyet gücü, Mustazaf Der ve üyelerine yapılan bu saldırıları önlememiş, faillerini ortaya çıkartmamıştır, çıkartmak istememiştir. Polisin bu tutumu saldırganları cesaretlendirmiştir. Mustazaf Der`e yapılan saldırılar esnasında yakalanıp polise teslim edilen saldırganlar dahi , polis ve yargı tarafından serbest bırakılmışlardır. Provokatif saldırılarla Mustazaf Der çatışma ortamına, illegaliteye çekilmek istenmiştir.
 
Bu kirli saldırılarla amaçlarına ulaşamayan derin yapılar, bu kez kendilerine bağlı güvenlik güçlerini ve yandaş yargıyı devreye sokarak hücre evi basar gibi derneklerimizi ve evlerimizi bastılar. Dernek üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaparak Derneklerimize gelmeyi, etkinliklerine katılmayı, kırsalda kurulan silahlı eğitim kamplarına katılmayla bir tuttular. Niyet okumalarla, hazırladıkları fezlekelerle, yandaş yargıyı yönlendirip cezalandırılmalarını sağladılar.
 
"Baskılara Rağmen Halkın Teveccühünü Kıramadılar"
Ellerimizde Kuran-ı Kerim ve gıda yardım paketleri dışında bir şey olmadığını gördükleri halde bizlere bu zulmü reva gördüler. Tüm baskı, tehdit, şantaj, yıldırma ve yıpratmalara, göz dağı verme faaliyetlerine rağmen halkın gösterdiği teveccühe engel olamadılar. Nihayetinde niyet okumalarla ve komplolarla hazırladıkları uydurma delillerle, Mustazaflar ile Dayanışma Derneğini kapattılar.
 
Bizler hiçbir zaman, zalimlerden adalet ve merhamet beklemedik, beklemiyoruz da. Sadece tarafsız olmalarını istedik.
Tüm yalanlara, iftiralara, hile, tuzak ve komplolara, provokasyonlara rağmen Mustazaf-Der kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Hakkın rızası için halka hizmet etmekten geri durmamıştır. Mustazaf-der`in alnının açık, yüzünün ak olduğu halkımızın malumudur. Her ne kadar derin yapılar, Mustazaf-der`in hizmetlerini tehlikeli addedip, Mustazaf-der`i kapatsa da halkımız, çalışmalarımızı takdir etmiş, derneğimizi bağrına basmış ve etrafında kenetlenmiştir. Camiamıza düşmanlık yapanların hevesleri her zaman kursaklarında kalmıştır. Amaçlarına ulaşamamışlardır, hiçbir zaman ulaşamayacaklardır inşaallah.
 
"Mazlum Halkımızı Zalimlerin İnsafına Terk Etmeyeceğiz"
Mustazaf-Der`in kapısına kilit vurulmuş olabilir ama mefkuresine kilit vurulamaz. Mustazaf-der kapatılmış olabilir ama misyonu devam ediyor. Bu misyonumuzu sürdürmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Mazlum ve mustazaf halkımızı, zalim ve müstekbirlerin insaflarına terk etmeyeceğiz.
Bu bağlamda, yaptığı hayırlı faaliyetlerinden dolayı Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin kapatılma kararını, TeSSeP olarak, nefret ile kınıyoruz."
 
Gaziantep`te Yaşanan Hukuksuzluğu Kınıyoruz
Gaziantep`te kızının başörtülü olarak okula devam etmesine destek verdiği için yargılandığı mahkeme tarafından Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına tepki gösteren Kazak, "Gaziantep`te kızının başörtüsü ile okula devam etmesi için mücadele veren, okul idaresi ve polisler tarafından defalarca tehdit ve hakaretlere uğrayan ve nihayetinde eğitimi engellemek iddiasıyla gözaltına alınıp hakkında dava açılan ve bu dava neticesinde yerel mahkemece 30 ay hapis cezasına çarptırılan Güllü çevik bacımıza yapılanları da nefretle kınıyoruz. Hak ve özgürlüklerin arttığından dem vuran hükümet yetkilileri neden bu zulümlerin önüne geçmemektedir. Bir anne ki çocuğunun başörtüsü ile okumasına destek olmasından dolayı cezalandırılıyor. Zalimlerin mazlum ve mustazaflara güçleri yetmektedir. Ama şunu unutmasınlar ki Allah mazlum ve mustazafların sahibi ve hamisidir. " dedi.
 
Abdulkadir Alakuş`a Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz
Kapatılan Mustazaf Der`in Osmaniye Şubesi Başkanın bir grup polis tarafından darp edilmesine tepki gösteren Kazak, 20 Mayıs Pazar günü Adana`da yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere yola çıkan, kapatılan Mustazaf Der Osmaniye şube başkanı Abdulkadir Alakuş ve arkadaşlarının yakıt almak için girdikleri benzin istasyonunda polisler tarafından uzun namlulu silahlarla etrafları sarılmış kimlik kontrolü ve üst aramasından sonra takviye ekip istenerek polise saygı göstermediği gerekçesiyle otuza yakın polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz." Diyerek basın açıklamasına son verdi.( Yunus Yüksel/Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir