• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Öldürülen Doktor İçin 15 Dakika Oturma Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bahçesinde saat:12.45'te Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi yaklaşık bir ay önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı unutmamak adına ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamadan önce katılımcılar siyah kurdeleyle ağızlarını kapatıp yaşanan olayı protesto etti.

 

Basın açıklamasını Uz. Dr. Osman Yeşilmen yaptı. Bugüne kadar ne yazık ki gerekli adımların atılmadığını belirten Yeşilmen, "Ve kelimenin gerçek anlamıyla bu "can alıcı" sorunda, en yetkili irade tarafından adım atılacağına dair tatminkar açıklamalar ve samimi adımlar görememekteyiz. Sürekli vurguladığımız taleplerimiz yerine getirilene kadar tepkilerimizi sürdüreceğimiz belirtiyor, hastalarımızın ve hasta yakınlarının da anlayışla karşılamalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yeşilmen, TTB ve SES Genel Merkezinin aldığı karar gereği meslektaşlarını yitirdikleri yani saldırıya uğradığı an gün ve saatte mayıs ayı boyunca her hafta salı günü yaşanılanları unutturmamak ve duyarlılık oluşturmak için saat 12.45'te 15 dakika oturma eylemi yapacaklarını ifade etti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir