• DOLAR 32.503
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2487.546
  • ...
Diyarbakırlı Hafizeler Taçlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kapayınar İlçe Müftülüğü`ne bağlı Işık Kız Kur`an Kursu ve Mekke Kız Kur`an Kursunda hafızlığını tamamlayan 5 kız öğrenci için Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi`nde "Hafızlık Belgelerini Verme ve Taçlandırma" merasimi düzenlendi. Sadece bayanlara yönelik olan programa yoğun ilgi gözlerden kaçmadı...

Ayrıca, yıl içerisinde Kur`an Kursları arasında düzenlenen güzel Kur`an-ı Kerim okuma, hadis ve bilgi yarışması dallarında dereceye giren ilk 3 kişinin ödülleri verildi. 1`incilere çeyrek altın, 2`nci ve 3`üncülere de çeşitli hediyeler verildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "Hafızlık Belgelerini Verme ve Taçlandırma" merasimi, ilahilerle devam etti. Ardından hafızlık üzerine bir konuşma yapıldı. Konuşmada kendilerinden önceki âlimlerin mağaralarda Kur`an dersi verdiklerini ve bugün onların sayesinde Kur`an-ı Kerimi öğrenerek öğrettiklerine dikkat çekildi.

Yapılan konuşma ve okunan ilahilerin ardından hafizeler sahneye davet edildi. Hafizeler, katılımcılara tam bir Kur`an ziyafeti verdi. Kur`an-ı Kerim ziyafetinin ardından hafizeler taçlandırılarak belge ve hediyeleri takdim edildi.

Büyük bir coşku ve duygulu anların yaşandığı program dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir