• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Fitch, Japon ve Rumların Notunu Düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya’da deprem ve tsunami sonrasında oluşan büyük maliyetlerin zaten salatlında olan borçluluk dengesinin olumsuz etkilediğine değinilerek notun iki kademe birden düşürülerek AA’dan A+’ya çekildiği duyruldu.

Fitch yaptığı açıklamada, "Not indirimleri ve negatif görünümler, yüksek ve artan kamu borç rasyonunun sonucu olarak Japonya`nın kamu kredi profili için büyümen riskleri yansıtıyor. Ülkenin mali konsolidasyon planı diğer mali açıdan zor durumdaki yüksek gelirli ülkelere göre yavaş görünüyor ve plan için uygulanmaya yönelik politik riskler var"değerlendirmesinde bulundu.

Fitch, Japonya`nın borç/GSYH oranının 2012 sonunda yüzde 239`a ulaşmasını bekliyor. Fitch`in Japonya`nın notunu kırması ardından euro dolar tarafındaki satışlar hızlandı.

RUM KESİMİNİN DE NOTU KIRILDI

Fitch, Kıbrıs Rum kesimindeki üç bankanın da geleceğini iyi görmediği gerekçesiyle kredi güvenilirliklerini düşürdü. Kurum tarafından yapılan açıklamada, Rum bankaların Yunanistan`la yakın bağlantılı olarak çalışmaları ve Yunan ekonomisine bağlı risklerin bu yönde karar alınmasına neden olduğu bildirildi.

Rum kesimi yöneticisi Demetris Christofias, AB tarafından taleb edildiği gibi, iki Rum bankasının sermayelerini Avrupa`dan kredi almadan artırabileceklerini söyledi. Ancak kredi almak için başvurmayacaklarını açık bir şekilde ifade etmedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir