• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
 `Bir Hukuk Cinayeti İşlenmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mustazaf Der`in yargı kararıyla kapatılmasına tepkiler devam ediyor. Mustazaf Der`in kapatılmasına bir kınamada Tatvan`dan geldi. Umut Der Tatvan Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki gösterdi.
 
Halkın Derneği Kapatılmıştır
Mustazaf-Der`in haksız ve hukuksuz bir karar ile kapatıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Toplumun yararına binlerce etkinlik düzenlemiş, bu etkinliklerde milyonları bir araya getirmiş, halkın duygularına tercüman olmuş, halkımızın insani ve İslami haklarını her platformda özgürce dile getirmiş ve hiçbir etkinliğinde en ufak bir taşkınlık yaşanmamış; fakir ve yoksullara umut kaynağı ve can suyu olmuş olan Mustazaf-Der, yaptığı çalışmalarla, hayırlı hizmetlerle, mazlum ve mustazaf halkımızın teveccühüne mazhar olmuş, dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirmiştir
Hal böyle iken bu tür güzel gelişmeleri kendilerine tehdit olarak algılayan karanlık çevreler ise, niyet okumalarla ve komplolarla, hazırladıkları uydurma iddialarla, halkın derneğine kapatma davası açmış, karar yargıtayca da onanmıştır." denildi.
 
Bir Hukuk Cinayeti İşlenmiştir
Mustazaf Der hakkında kamuoyunu yanıltmak amacıyla çeşitli iftiraların atıldığının altı çizilen açıklamada, "Ülkemizin her tarafında hayırlı etkinlikleri ve çalışmalarıyla hepinizin yakından bildiği, merkezi Diyarbakır`da olup farklı il ve ilçelerde 20`den fazla şubesiyle hizmet veren Mustazaf-Der hakkında kamuoyunu yanıltmak için ortaya atılan itham ve iftiralar, gerçekmiş gibi yandaş medyaya servis edilmiştir. Yandaş yargı da, ısmarlama kararlarıyla bu tezgâha ortak olmuştur. Hiçbir surette gerçeği yansıtmayan ve varsayımlardan öteye geçmeyen iddialarla verilen bu kararlar hukukilikten uzak olup, tekçi zihniyetin farklılıklara tahammülsüzlüğünü göstermektedir." İfadeleri kullanıldı.
 
Mustazaf-Der`in kapatılmasına ilişkin verilen kararın, halktaki İslami duyarlılığı artırmaya yönelik çalışmaları engellemek amacıyla alındığının ifade edildiği açıklamada, "İnanıyoruz ki; yasadışı hiç bir faaliyeti olmayan Mustazaf-Der hakkındaki iddianameyi gören ve okuyan tüm akıl ve vicdan sahipleri de bu gerçeğin farkına varacak ve bu kararı verenleri kendi vicdanlarında mahkûm edeceklerdir. Niyet okuma, zorlama yorum ve iftiralarla alınan mahkûmiyet kararıyla, adaletten ve haktan yoksun bir hukuk cinayeti işlenmiş ve vicdanlar yaralanmıştır. "Adalet mülkün temelidir" şiarı katledilmiş ve güven duygusu zedelenmiştir."denildi.
 
28 Şubat Zihniyeti Devam Ediyor
"İnsan hak ve hürriyetlerinin, düşünce özgürlüğünün savunulduğu, sivil anayasanın hazırlandığı böylesi bir zamanda, söz konusu mütedeyyin camialar olunca bu tür hukuksuzlukların yaşanıyor olması, 28 Şubatçı zihniyetin aslında değişmediğini göstermektedir." denilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
Umut-Der Tatvan Şubesi ve bize gönül bağlamış tüm dostlarımız adına, alınan bu zalimane kararları kınıyor; İslamî duyarlılığı olan dernekleri kapatan zalimleri mazlumların sahibi olan Yüce Allah`a (CC) havale ediyoruz.
 
25 Mayıs`ta Kitlesel Basın Açıklaması Yapılacak
25 Mayıs 2012 Cuma günü saat 13.00`te Tatvan Yaşam AVM önünde yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm halkımız davetlidir." (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir