• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Mazlum- Der`den `28 Şubat` İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İNSAN Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) 28 Şubat’ın yargı kararlarının iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı. Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş, toplanan imzaların TBMM’ye gönderileceğini söyledi.

Dernek üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturdukları kurduğu stantta ’28 Şubat Siyasi Yargı kararların iptal edilsin’ imza kampanyası başlattı. Basın açıklaması yapan Şube Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat sürecinde Türkiye`de `Cadı avı` başlatıldığını anlatırken şöyle dedi:

"İnsanlar hayatlarından bezdirilmiş, bankalar hortumlanarak, hazine yandaşlara peşkeş çekilerek ülke ekonomik zarara uğratılmıştır. Bu dönemdeki tüm yargı kararları hukuksuz ve şaibelidir. 15 yol sonra dönemin darbecilerinin sorgulanmaya aşladığı bu günlerde, darbe döneminde siyasetin emri altında verilen yargı kararları iptal edilerek mağdurlarına yeniden yargı yolu açılmalıdır. TBMM’ye sesleniyoruz. İnsanlık vicdanının rahatlatılması ve dönemin hukuksuzluklarının ortadan kaldırılarak adaletin gerçekleştirilip mağdurların rahatlatılması, haksızlıkların ortadan kaldırılması için bu dönemde alınan siyasi tüm yargı kararları iptal edilmeli, mağdurlara yeniden mahkeme yolunu açan hukuki düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır."

Taş, bir hafta süreceyle kampanyaya katılanlardan toplanacak imzaların daha sonra TBMM Başkanlığı`na gönderileceğini ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir