• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Umut Kapısı'ndan Mustazaf Der'in Kapatılmasına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı) Başkanı M. Sıddık Furkan, kamuoyunda "Hukuk Garabetleri" olarak bilenen Mustazaf-Der'in kapatılması ve başörtülü kızın annesi verilen hapis cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hayırlı Çalışmaları Hazmedilmedi
Mustazaf Der'in açıldığı ilk günden beri kendilerini hayır işlerine ve insanların ıslahına adadığını ifade eden Furkan, "Mustazaf Der, gerek mağdur ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ve gerekse çocuk, genç ve yaşlıları maddi ve manevi eğitimden geçirmesiyle ve gerekse kavgalıları, hasımları, kan davalılarını barıştırması ile Müslüman halkımızın gönlünde yer etmiştir. Ancak bu çalışmaları bazıları tarafından hazmedilmediği ortadadır." dedi.

İtidal Çağrısıyla Tezgâhları Boşa Çıkarmıştır
Mustazaf-Der camiasına olan teveccühü hazmedemeyen derin ve karanlık yapıların, önce kontrollerindeki çeteleri derneklere ve üyelerine saldırttıklarını ifade eden Furkan, dernek şubelerinin kundaklandığını, üyelerinin darp edildiğini, yaralandıkları ve katledildiklerini söyledi. Furkan, "Devletin emniyet gücü, Mustazaf-Der camiasına yapılan bu saldırıları önlemedi, failleri ortaya çıkarmadı, çıkarmak istemedi. Provokatif saldırılarla Mustazaf-Der camiasını çatışma ortamına çekmek istediler. Ancak Mustazaf-Der, bu saldırılara karşı sürekli itidal çağrısında bulunarak kurulan tuzakları ve tezgâhları boşa çıkarmıştır" diye konuştu.

Ahde Vefa Mitingine Davet!
Haksız ve hukuksuz bir şekilde verilen kapatma kararını kınadıklarını ifade eden Furkan, kendilerinin Mustazaf Der'e destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Furkan, Mustazaf Der'in kapatılması ile ilgili 27 Mayıs Pazar günü İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan mitinge yardımlarda bulunan tüm aileleri davet etti.

Hukuk Suçluyu Suçsuz, Suçsuzu Suçlu Yapıyor
Gaziantep'te başörtülü kızının hakkını arayan anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını da değerlendiren Furkan, "Çocuğu başörtüsüyle okula almayan idareci suçlu iken, davanın o idareciye açılması gerekirken tam aksine anne ve baba çocuğunun öğretim hakkını savunduğu için ceza veriliyor. Yani hukuk suçluyu suçsuz, suçsuzu suçlu yapıyor." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir