• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
SP: "Mustazaf Der'in Kapatılması Kabul Edilemez Bir Durumdur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Mustazaf Der'in kapatılması ve Güllü Çevik'e verilen hapis cezası nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Sivil Toplum kuruluşlarının Demokratik ülkelerde insan hakları ve özgürlükler bağlamında olmazsa olmazları olduğunu belirten Fırat, "Bir Hukuk Devletinde STK'ların basit gerekçe ile kapatılması, kabul edilemez bir durumdur. Son yıllarda STK'ların toplum üzerindeki olumlu etkisini içine sindiremeyenler, her alanda topluma hayırlı hizmetler yapan bu kuruluşları kapatma sürecine geçmişlerdir." dedi.

Sivil bir Anayasanın yapılmaya çalışıldığı, insan haklarının daha ileri bir seviyeye çıkarılacağının iddia edildiği, özgürlüklerin önünün açılacağı ifade edildiği bu günlerde, böylesine bir eylemin yapılması bu sürece olumlu bir katkı sağlayacağına inanmadıklarını vurgulayan Fırat, "Geçmişte bu tarz yanlışlar yapılmış, kapatılan dernek, vakıf ve siyasi partilerin durumu bu ülkeye hiçbir yarar sağlamamıştır. Her düşünceye, her ideolojiye saygı göstermek zorundayız. Demokrasinin gereği de budur. Bundan dolayı Mustazaf Der'in kapatılmasını kınadığımızı tekrar ifade etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güllü Çevik Bacımızın Yaşadığı Dram Hukuk Cinayetidir
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Gaziantep'te başörtülü evladının hakkını savunduğu için mahkeme tarafından 2 yıl 6 ay cezaya çarptırılan Güllü Çevik'in yaşadığı dramın tek kelime ile bir Hukuk Cinayeti olduğunu belirtti. Fırat, "Her gün sokaklarda terör estiren gözünü kırpmadan cinayetler işleyen yasal yollarla bu ülkeyi soyup soğana çevirenler elini kolunu sallayarak dolaşırken, böylesine asil bir duruş gösteren bu fedakâr, İnançlı annemize yapılan bu zulmü protesto ettiğimizi ifade etmek istiyoruz" diye tepki gösterdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir