• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Böyle Yumurta Görülmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya`da çanta imalatçısı Ahmet Topçu`nun bahçesindeki kümeste beslediği 6 tavuktan biri, 1.19 gram ağırlığında yumurta yumurtladı.

Yaklaşık 2 santimetre uzunluğunda olan yumurtayı görünce şok olduğunu ve kuyumcuya gidip tarttırdığını ifade eden Topçu, yumurtanın Guinness Rekorlar Kitabı`na aday olabileceğini söyledi.

Merkez Selçuklu İlçesi`nde oturan çanta imalatçısı 27 yaşındaki Ahmet Topçu, yaklaşık 1 hafta önce müstakil olan evinin bahçesinde beslediği tavuklarına bakmak için kümese girdi. Hayatında hiç görmediği kadar küçük yumurta ile karşılaşan ve şaşkınlık yaşayan Topçu, yumurtayı alıp ailesine gösterdi. Yaklaşık 2 santimetre uzunluğundaki yumurtayı kuyumcuya götürüp hassas terazide tartıran Topçu, yumurtanın 1.19 gram ağırlığında olduğunu öğrendi.

1 yıldır tavuk beslediğini belirten Topçu, şunları söyledi:

"Kümese girdiğimde, bu küçük yumurtayı gördüm ve çok şaşırdım. Ardından annem ve babam köyde oturdukları ve yıllardır da tavuk besledikleri için onlara söyledim. Onlarda inanamadı. İnternette yaptığım araştırmada ise benim tavuğumun yumurtladığı kadar küçük bir yumurta olmadığını gördüm. Sanırım dünyanın en küçük yumurtası ve Guinness Rekorlar Kitabı`na aday olabileceğini düşünüyorum. Ama ben rekor için müracaatta bulunmayı düşünmüyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir