• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Mustazaf Der'in Kapatılmasına Ortak Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Midyat Azim-Der ve Eğitim Bir Sen Şubesi'nden geldi. İki STK tarafından ortak yapılan açıklamada, "Ülkenin her tarafında hayırlı etkinlik ve çalışmalarla hepimizin yakından bildiği Diyarbakır merkezli 20'den fazla şubesiyle hizmet veren Mustazaf Der hakkında açılan kapatma davası maalesef Yargıtay'ca onanmış ve resmen kapatıldığını günlerdir basın ve medyadan takip ediyoruz" denildi.

 

Asılsız İsnat ve Senaryolarla Kapatılmıştır
Mustazaf Der'in kurulduğu günden bugüne, cehalet, fakirlik ve insanlar arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi gibi, insani ve İslami çalışmaları ile tanındığının belirtildiği açıklamada, "Özellikle her yıl organize ettiği Kutlu Doğum etkinlikleriyle yüz binleri bir araya getiren bu hayırlı çalışmalarından dolayı halka mal olmuş ve halkın gönlünde yer edinmiş olan Mustazaf Der bugüne kadar bütün faaliyetlerini tamamen yasal bir çerçevede icra etmiş ve bugüne kadar hiçbir faaliyetinde en ufak bir taşkınlık dahi yaşanmamıştır. Böyle bir derneğin asılsız isnat ve tamamen senaryolardan ibaret ve hukuksuz gerekçelerle kapatılmış olmasını Azim-Der ve Eğitim Bir Sen camiaları olarak esefle karşılıyor ve kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Mütedeyyinlere Karşı Eski Zihniyet Değişmedi
Açıklamada "İnsan Hak ve Hürriyetlerinin ve Düşünce Özgürlüğünün savunulduğu sivil anayasanın hazırlandığı böyle bir zamanda söz konusu mütedeyyin camialar olunca bu tür hukuksuzlukların yaşanıyor olması eski zihniyetin aslında değişmediğini gösteriyor" diye tepki gösterildi.
İnsanlara, insani ve İslami hizmetleri kendine şiar edinmiş STK'ların kapılarına kilit vurularak ne millete ne de ülkeye hizmet etmek mümkün değildir." Denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bu tür kararlarla yapılan mukaddes hizmetlerin önünün kesileceğini düşünenler bilsinler ki yanılıyorlar. Gücünü tamamen haktan ve halktan alan bu kutlu kervan Allah'ın izniyle dün olduğu gibi bugünde yasal bir çerçeve içerisinde hizmetlerine daha bir aşk ve şevkle devam edecek ve halk nezdinde ki itibarını yükseltecektir. Mustazaf Der hakkında alınan bu kararı kınıyor, Mustazaf Der camiası ve ona gönül veren bütün Mustazaflara geçmiş olsun diyor ve İslami camialar arasında vahdetin oluşmasına vesile olmasını diliyoruz"

 

Güllü Çevik Bacımız Hakkında Verilen Karar Hukuksuzdur
Açıklamanın sonunda kızını başörtülü okula gönderdiği için hapis cezası alan Güllü Çevik'e yapılan haksızlığa değinilerek, "Gaziantep'te kız çocuğunu başörtüsüyle okula gönderen ve bundan dolayı Gaziantep 18. Asliye ve Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 10 ay Hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik bacımızın hakkında verilen bu kararı hukuksuz olduğuna inanıyor ve kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı. (M.Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir