• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Darp Edilen Mustazaf Der Osmaniye Başkanına Geçmiş Olsun Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mustazaf Der'in kapatılma kararının Yargıtay tarafından onanmasının protesto edileceği Adana'daki basın açıklamasına katılmak için yola çıkan Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş'un polis tarafından aracı durdurularak darp edilmesi tepki çekerken Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu'na üye derneklerin yetkilileri, Alakuş'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

 

Kapatılan Mustazaf Der Adana Şubesi, Adana Umut Der, İhya Der, Şura Der, Mekteb Der, Akid Der ve Anadolu Der başkan ve temsilcilerinin hazır bulunduğu destek ziyaretinde polisin uyguladığı şiddet kınandı.

 

20 Nisan Pazar günü yaşanan polis zulmünü Alakuş'tan dinleyen Platform yetkilileri; bu tür hukuk tanımaz uygulamaların sürekli yaşandığını, asli görevi vatandaşı korumak olan kolluk kuvvetlerinin vatandaşa ve STK yetkililerine yönelik bu tutumunu bir an önce değiştirmesi gerektiğini belirttiler.

 

Söz konusu olayla ilgili yetkilileri göreve çağıran Platform yetkilileri, Alakuş'un söz konusu olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, kendilerinin de bu süreçte Alakuş'u yalnız bırakmayarak destekleyeceklerini ifade ettiler. STK yetkilileri, ayrıca söz konusu hadiseyle ilgili Osmaniye Merkez Cami önünde Cuma günü 13.30'da basın açıklaması düzenleyeceklerini açıkladılar.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir