• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

VAN OLAY GAZETESİ: "İslami Düğünlere Olan Teveccüh Arttı"
Van'da İslami düğün ekiplerinden Grup Rahmet'in organizatörü Sait Koç, depremden sonra İslami düğünlere olan teveccühün deprem öncesine nazaran arttığını belirtti

Yaşanan depremlerden sonra halkın İslami yaşama daha uygun hareket etmeye başladığı gözlemleniyor.

Halkın İslami düğünlere talebinin deprem öncesine nazaran daha da arttığını belirten Sait Koç, talepleri karşılayamadıklarını ifade etti.

Umut Yolcuları Umduğunu Buldu Gibi
Van'da yaşanan depremler sonrası TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi) kapsamında İŞKUR tarafından işe alınanların kendilerine tanınan 8 aylık çalışma süresinin uzatılma talebi Başbakan tarafından makul karşılandı.

Van Depremi sonrası işe alınan 7 bin İŞKUR personelinin çalışmak için kendilerine belirtilen 8 aylık sürenin bitimine 50 günlük bir süre kala yaptıkları 2. Ankara çıkarması kendileri açısından olumlu geçti.

Yarısı Yanmış Onlarca Kur'anı Kerim Bulundu
Kevenli'de bulunan ve TOKİ tarafından yapımına başlanacak konutlar için tahsis edilen arazide temel kazma çalışmaları sırasında yarısı yanmış ve gömülmüş halde onlarca Kur'anı Kerim bulundu.

TOKİ konutlarının yapımı için ayrılan arsada temel kazma çalışmaları sırasında kepçe operatörü tarafından yaklaşık iki metre kazı yapıldıktan sonra Kur'an sayfalarının çıkması üzerine kazı bir süre durduruldu.

Kazı çalışmasının yapıldığı bölgeye gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede gömülen kitapların; yarısı yanmış halde onlarca Kur'anı Kerim, elif ba cüzleri, namaz hocaları ve çeşitli Arapça kitapları olduğu anlaşıldı.


Van Postası: Vali Karaloğlu Başarılı Sporcuları Kabul Etti
Van Valisi Münir Karaloğlu, sporun ve eğitimin aynı anda yapılabileceğini ifade ederek, "Çocuklarımız mutlaka eğitimleri ile birlikte sporlarını da yürütsün. Eğitim ve spora, birbirlerine alternatif değil, birbirlerini tamamlayan olarak bakmak lazım." Dedi.

Kaleden Düşen Turist Yaralandı
Gezinti için çıktığı Van Kalesi'nde ayağının kayması sonucu düşerek yaralanan turist hastanede tedavi altına alındı.

Vangölü Ekspres: Tapu ve Kadastro Heyetinden Vali Karaloğlu'na Ziyaret
Tapu ve Kadastro Van Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ve beraberindeki heyet, teşkilatın kuruluşunun 165. Yıldönümü sebebiyle Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Depremde Hayatını Kaybeden Öğretmenler İçin Kütüphane
Van'ın Erciş ilçesine bağlı Uncular İlköğretim Okulu'nun idareci, öğretmen ve öğrencileri, depremde hayatını kaybeden öğretmenleri için köy okulunda kütüphane kurdular.

Güzelliğiyle Hayranlık Uyandıran Kediler
Cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilkikuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ve suya düşkünlüğü ile bilinen Van Kedisi, görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Vansesi: Van Oğlumu Unutmamış
Depremde oğlunu kaybeden anne Miyazaki: "Çarşı merkezini gezdiğimizde çocuklar, yaşlılar tüm insanlar bizim acımızı paylaşmak için yanımıza gelerek başsağlığı diliyorlar. Bu nedenle çok mutluyum." Dedi.

Konutlar 30 Ağustos 2012'de Bitecek
Edremit'te depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların zamanında yetişmesi için yüklenici firma yetkilileri işçileri motive etmek amacıyla çalışma ofisleri ve inşaatların girişine 'Bu şantiye 30 Ağustos 2012'de bitecek' sloganını yazdırdı.

Doğu Anadolu: Özür Diledi
Van'da bir banka şubesinin önünde unutulan poşet polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanları tarafından patlatılmak üzereyken gelen poşetin sahibi, paniğe neden olduğu için polislerden özür diledi.

Artık Malzemelerden Müzik Aleti Yaptılar
Gürpınar'da, öğretmen ve öğrenciler atık malzemelerden müzik aletleri yapıp mehteran takımı kurdular. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir