• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:
 
Batman Basın.Com; `Kapatma Kararı Haksız, Hukuksuz ve Keyfidir`
Batman Bilge Der yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf Der`in kapatılma kararını kınadı. Açıklamada, kapatma kararının haksız, hukuksuz ve keyfi olduğu vurgulandı.
`Başımızda Allah`ın Ayetlerini Taşıyoruz`
Batman Şefkat Eli Derneği tarafından bayanlara yönelik "Tesettür" konulu konferans düzenlendi. Konferansta, Gaziantep`te kızının başörtülü okumasını istediği için anne Güllü Çevik`e verilen hapis cezası kınandı.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Mustazaf-Der İçin Tepkiler Sürüyor`
Mustazaf-Der`in kapatılması kararına ve Gaziantep`te kızının başörtülü okumasını istediği için anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepkiler sürüyor.
`İslam Bir Bütündür Konulu Konferans Düzenlendi`
Din-Bir-Der Batman Şubesi tarafından "İslam Bir Bütündür" konulu konferans düzenlendi. Konferansta İslam`ın bir bütün olduğu vurgusu yapıldı.
 
Batman Postası; `Aşırı Yağışlara Karşı Yağmur Suyu Drenaj Sistemi`
Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğü yağmur suyu yükünü azaltmak ve daha sağlıklı bir çevre için yağmur suyu drenaj sistemi döşemeye başladı.
`Brucella Aşısı ve Küpeleme 2 Haziran`da Bitiyor`
Batman genelinde her yaştaki küpesiz sığır ve mandaların küpelenip kayıt altına alınması çalışmaları 2 Haziran`da sona eriyor.
 
Batman Gazetesi; `Öğretmenler Anıldı`
Batman-Diyarbakır karayolunda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 4 öğretmen için anma töreni düzenlendi.
`Okullar Arası Bilgi Yarışması`
Batman`ın il oluşunun 22. yıldönümü nedeniyle 16 Mayıs şenlikleri kapsamında düzenlenen 16 Mayıs İlköğretim Okulu bilgi yarışması, Batman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Güvenlik Kavgası Ölüm Getirdi`
Bir güvercin yüzünden iki aile arasında çıkan kavgada 29 yaşında bir genç bıçaklanarak hayatını kaybetti.
`Yarım Saat Sonra Hayata Döndü`
Yarım saat kalbi duran sekiz çocuk babası 49 yaşındaki vatandaş, özel bir hastanede yapılan müdahale ile tekrar hayata döndürüldü.
 
Batman Barış Gazetesi; `Kaçakçılara Büyük Operasyon`
Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından kaçak sigara piyasaya süren şahıslara yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirildi. Yapılan 5 ayrı operasyonda toplam 76 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 6 kişi de gözaltına alındı.
`Cinayet!`
Batman`da güvercin yüzünden çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Yılan Uğruna Canından Oldu`
Aydın -Muğla Karayolunda bir araçtan düşen yılanı öldürmeye çalışan İskanoğlu, bir başka aracın altında kalarak can verdi.
`Batman`da 80 Lösemili Var`
Bu yıl 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Lösemililer Haftası ile ilgili bir dizi hazırlık yaptıklarını belirten LÖSEV Batman Temsilcisi Abdurrahman Kandemir, Batman`da Lösemili hasta sayısında her geçen yıl artış olduğunu söyledi.
 
Batman Umut Gazetesi; `50 Yıllık Özlem Bitiyor`
Kantar Köprüsünün yapımına başlandı. 50 yıldır Kayapınar ve Habizbini köylerinin beklediği yol ve köprü hasretleri sona eriyor.
`Maliye Bakanı Organik Tarım Alanını Gezdi`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`a Bağlı Zorköy`de kurulan organik tarım alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Üç Aylar Bugün İtibariyle Başlıyor`
Bugün itibariyle mübarek üç aylar başladı. 24 Mayıs Perşembe gününü Cuma`ya bağlayan gecede REGAİB Kandili kutlanacak. Kandil dolayısıyla ilimiz merkez Kudret Camiinde program düzenlenecek.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `SGK`dan Öğrencilere Film`
SGK İl Müdürlüğü sosyal güvenlik haftası kapsamında sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşta oluşmasını sağlamak amacıyla Batman`da bulunan Milli Eğitim Vakfı, Fatih, Mehmet Emin Şimşek ve İMKB ilköğretim okullarında seminer düzenlenerek konu ile ilgili olarak çizgi film gösterimi yapıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Beşirililerin `Koku` Tepkisi`
Beşiri`de bir tekstil fabrikasının kumaş yıkama ünitesinin kokusu nedeniyle Kaymakamlığa şikayette bulunan vatandaşlar; "Zehir soluyoruz" dediler. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir