• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir Tepki de Kızıltepe`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kızıltepe`de kitlesel basın açıklaması düzenleyen Eğitim Birsen Kızıltepe Şubesi, İrfan Der ve İHL-Der, Mustazaf Der`in yargı kararıyla kapatılmasını protesto etti.
 
Kitlesel basın açıklamasına destek veren Kızıltepe halkı, sık sık sloganlar atarak Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki gösterdi.
Kitlesel basın açıklamasında Mahmut Kılınç hocanın yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasından sonra mikrofona gelen İrfan Der Başkanı Şeyhmus Akman, STK`lar adına basın açıklamasını okudu.
 
Mustazaf Der`in Kapatılması Derin Güçlerin Hala İşbaşında Olduğunun Göstergesidir
Genel merkezi Diyarbakır`da bulunan ve İslami etkinlikleriyle tanıdıkları Mustazaf Der`in kapatılması nedeniyle bir araya geldiklerini ifade eden Akman, yeni anayasa ile özgürlüklerden söz edildiği bir dönemde; şiddete hiç bulaşmayan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin şubelerinin defalarca kez saldırıya uğradığını, yönetici ve üyelerinin tehdit edildiğini, iftiraya uğradığını ve türlü türlü baskıya maruz kaldığını söyledi.
 
Mustazaf Der`in tüm baskı ve tahriklere rağmen hiçbir zaman şiddete başvurmadığını ve sağduyusunu kaybetmediğini ifade eden Akman "Derin güçlerin oyununa gelmeyen, tüm şubeleri ile halkın gönlünde taht kuran Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin kapatılması, derin güçlerin hala işbaşında olduğunun bir kanıtıdır." dedi.
 
Kapatma gerekçelerinin anlamsız ve hukuksuz olduğunu halkla paylaşmak istediklerini ifade eden Akman,Mustazaf Der`in kapatılma nedenlerini şöyle sıraladı:
"-Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemek
 -Hz. Hüseyin ve Kerbelayı anmak.
 -Tessettürü savunmak. 
 -Filistin`e destek eylemi organize etmek. 
 - Kurban Bayramında kurban etini fakirlere dağıtmak."
 
Halkımızın Ahiret Mutluluğu İçin Çalışmak Suç mudur?
İnsani ve İslami olarak hepimizin yapması gereken bunlar değil midir? diye soran Akman, "Türkiye, tarihinde böylesine yoğun hayır faaliyetleri içerisinde bulunan ve geniş halk kitlelerine sahip bir sivil toplum kuruluşuna şahit olunmamıştır.
 
Tüm halkın gündemine ahlaki ve insani değerleri yerleştirme etkisine sahip böylesi bir Sivil Toplum Kuruluşu`nun kapatılma kararı kime ne fayda sağlayacaktır. Doğrusu bir anlam veremiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Hukuk devletinde olması gereken ; devletin anayasal kurum ve kuruluşları ile toplumsal barışın sağlanabilmesi için, farklı düşüncelerdeki tüm legal yapıların faaliyetlerini koruma altına almaktır" diyen Akman, "Şimdi, değerli Müslüman halkımıza tekrar soruyoruz?
 
İnsanlarımızın dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmek için gerekli çabaları sarf etmeleri suç mudur?
Mukaddes kitabımız Kuran-ı kerim`e ve Hz. Muhammed(s.a.v)`e yapılan hakaretleri kınamak suç mudur?
Yüce kitabımız Kuran-ı kerim dersini vermek suç mudur?
Tesettür farzdır.Tesettürü savunmak suç mudur?
Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) in mevlit kandilini kutlamak suç mudur? Fakir ve fukaraya yardım etmek suç mudur?
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği kurulduğu tarihten bugüne kadar, toplumun içinde geniş bir tabanı bulunan toplumun her türlü sorunları ile ilgilenen ,ezilmişlerin, yoksulların,fakirlerin, yetimlerin, mazlumların ve yalınayaklıların gür sesi olmuştur.
Fakat söz konusu kararla Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Türkiye genelinde 30`a yakın şubesi, yönetici, üye ve yüzbinlerce gönüldaşının savunması alınmadan keyfi bir tutumla cezalandırılmış, dernekleri kapatılmıştır." dedi.
 
Bu hukuksuz yargı kararının; düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik önyargılı tahammülsüzlüğün kara bir lekesi olarak tarihe geçeceğini ifade belirten Akman, "Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bugün Mustazaflar ile Dayanışma Derneği ile dayanışmak üzere bu kararı kabul edilir bulmadığımızı, deklare edip bu kararın vicdanlarda açtığı yaranın, ülkemiz için son yara olmasını temenni ediyoruz. Kendini yasal zeminde ifade etmek isteyen hiçbir Sivil Toplum Kuruluşu kapatılmamalıdır.
Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin kapatılması kabul edilemez bir hukuksuzluktur.
 
İrfan-Der, İHL-Der ve Eğitim Birsen olarak Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin kapatılmasını teessüfle karşılıyor, Sivil Toplum Kuruluşlarını, sindirme ve korkutma amaçlı yapılan her türlü baskıyı, ayrımcılığı, hukuksuzluğu ve yargının bu kararını şiddetle kınıyoruz." Şeklinde konuştu.
 
Güllü Çevik Bacımızı İzzetli Duruşu Nedeniyle Tebrik Ediyoruz

Akman, basın açıklamasının son bölümünde Güllü Çevik`e verilen hapis cezasına tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu: "Gaziantep`te sırf başörtülü evladının okuma hakkını savunduğu için tezgâhlar sonucu, mahkeme tarafından 2 yıl 10 aylık bir cezaya tabi tutulan Güllü Çevik bacımızı, izzetli duruşu nedeniyle İrfan-Der, İHL-Der ve Eğitim Birsen olarak tebrik ediyor. Bu bacımıza verilen cezayı bir hukuk faciası,bir insanlık ayıbı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz." (Mahsum Erden-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir