• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
CHP`nin Alkolik Gençlik Özlemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MODERNLİK BU MU?

Eskişehir`de CHP`li Büyükşehir Belediyesi ile Tepebaşı Belediyesi, elbirliğiyle açtıkları Barlar Sokağı ile gençleri alkole teşvik etmeyi sürdürürken halkın tepkisini de hiçe sayıyor. Kafa çekmeye gelen öğrenciler dışında kimsenin gelip geçmemesinin istendiği Barlar Sokağı`nın kaldırımları da alkol firmalarına tahsis edilmiş durumda. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sık sık elinde içki kadehleri ile basına poz veriyor.

ANAYASA`YA AYKIRI!

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Avukat Vahap Ata, burada Anayasa`nın “Devlet gençleri alkol gibi alışkanlıklardan korumakla görevlidir” şeklindeki 58. Maddesi`ne aykırı faaliyet verildiğini kaydetti. Ata, “Söz konusu madde gereğince gençlerin korunma hükümlülüğü var. Fakat bu sokakta gençler alkole özendiriliyor. Böylece bir anlamda Anayasa maddesi hiçe sayılmış oluyor” dedi.

KALDIRIMLAR ALKOL FİRMASINA TAHSİS EDİLDİ!

Sokak kaldırımlarının yolun yarısına kadar uzatılarak alkol firmalarına tahsis edilmesiyle ilgili de Ata şunları söyledi:

“Vatandaşın kullanması gereken kaldırımlar bu firmaya tahsil edilmiş. Böylece halkın buradan geçiş ve yürüme hakkı engellenmiş. Yarın başka bir sokaktaki bar işletme sahipleri de burayı örnek göstererek birleşip ‘Ben de kaldırımı-yolu kapatmak istiyorum` diyebilecek.”

ŞİKAYET YAĞIYOR


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, geçen yıl 88 bin ihbardan 3 bin 200`ü Barlar Sokağı`nın bulunduğu Hoşnudiye Mahallesi`nden geldi. Eskişehir halkından “Bu gidişle ‘barlar ve meyhaneler mahallesi` oluşturulacak” tepkileri yükseliyor.

“GENÇLER SEFİL BİR HAYATA İTİLİYOR!”

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal da bu bölgede her manada büyük bir kokuşmuşluğun yaşandığını söyledi. Prof. Ünal, geleceğimizin teminatı olması gereken gençlerin buralarda sefil bir hayatın içine itildiğini belirterek, Barlar Sokağı`nın bir an önce tasfiye edilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Ünal, “Çok yanlış bir uygulama. Değerlerimiz ayaklar altına alınıyor. Sokağa girip bakıldığında, barlar ve diğer yerlerde bulunanların tamamının kız erkek karışık ve olduğunu görürsünüz. Bu barlarda çalışanların çoğu da öğrencidir” diye konuştu.

Yeni Akit


Bu haberler de ilginizi çekebilir