• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Fakirler Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Yaptığı kültürel çalışmalarla Hamburglu Müslümanların beğenisini kazanan Hamburg Vahdet Camii, her yıl ihtiyaç sahipleri yararına düzenlediği Kermese bu yıl katılımın daha yoğun olduğu gözlendi.

Üç gün süren hayır Kermesi`nde Türkiye`den getirtilen tekstil ürünlerinin yanı sıra, bayanların hazırladığı yöresel yemek çeşitleri misafirlerin beğenisine sunuldu.

Kermesin yoğun bir iştirakle gerçekleşmesinden ötürü memnuniyetlerini dile getiren cami üyelerinden Edip Aksu, "Ne güzel de ifade edilmiş `Birlik ve beraberlikten kuvvet doğar.` Bizler bir kez daha Hamburg`da Vahdet Camii`nin ihtiyaç sahipleri adına düzenlemiş olduğu kermeste bu birlik ve beraberliği somut anlamda hissettik ve yaşadık. Kermes ve benzeri işler bir veya iki günlük bir çalışma ile yapılabilecek işler değildir. Özellikle bacılarımızın yaklaşık dokuz on aydır büyük bir gayret ve cehd ile bu kermese hazırlık yaptıklarını ve bu hayırlı işte erkeklerden daha önde olduklarını da itiraf etmeliyiz. Gönül arzu eder ki yaşanılanları kare kare anlatalım. Ancak bazı işler vardır ki anlatılamaz belki yaşanır." dedi.

Son olarak kendilerine böyle bir güzelliği yaşattıklarından dolayı emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını belirten Aksu, "Allah (cc); gençlerimizden, bacılarımızdan, abilerimizden, ablalarımızdan ve hassaten hocalarımızdan razı olsun. İşlerimizde ihlas nasip etsin ve bu hayırlı işlerin sayısını arttırsın." şeklindeki sözleriyle katkısı bulunan herkese dua etti.

Öte yandan kermes sonrası görüşlerini başvurduğumuz Vahdet Camii hocalarından Abdulkadir Aydın, yaklaşık altı yıldır devam eden kermeslerinin bu yıl çok daha verimli geçtiğini belirterek, bundan sonra hizmet çemberini daha da genişleterek yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Hasan Basri Özmen - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir