• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
Umut Yolcuları Umduğunu Buldu Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Depremi sonrası işe alınan 7 bin İŞKUR personelinin çalışmak için kendilerine belirtilen 8 aylık sürenin bitimine 50 günlük bir süre kala yaptıkları 2. Ankara çıkarması kendileri açısından olumlu geçti.

 

"Bu Ziyaretimizde Taleplerimiz Bakanlık Tarafından Haklı Bulundu" 5 Mart ve sonrasında geçen hafta içerisinde yaptıkları 2. Ankara ziyaretiyle içerisinde oldukları sıkıntıları devlet yetkililerine anlatma ve kendileri için belirlenen 8 aylık çalışma süresinin uzatılması talebini yetkililere iletme adına bir girişimde bulunduklarını ifade eden grup sözcüsü Ahmet Şayak, "Özellikle Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşmüş ve talebimizi dile getirmiştik. 2 ay sonra tekrardan aynı taleplerle Ankara'ya ikinci bir ziyaretimiz daha oldu. Bu ziyaretimiz de bakanlık tarafından haklı bulunmuş ve bu 8 aylık sürenini uzatılması gerektiği konusu bakanlıkça da teyit edilerek bu konuda çalışmaları olduğu müjdesini aldık. Biz de bu müjdeyi buradaki arkadaşlarımıza veriyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"Bu Konuda Çalışmanız Nedir? İzah Edin"
10 kişilik bir ekip olarak mayıs ayının 15'inde AK Partinin grup toplantısına katıldıklarını ifade eden Şayak, "16'sında genişletilmiş il başkanları toplantısında bulunduk. Ve o toplantıda birçok bakanımızla görüştük. Bu toplantı esnasında daha önce bu sürenin uzatılması hakkında bir talepte bulunduğumuzu AK Parti Van il Başkanı Abdullah Aras aracılığıyla dile getirme imkânı bulduk. Orada bulunan Başbakanımıza bu konu ile ilgili olarak bir çalışmalarının olup olmadığı sorunlunca, Başbakan da, Bakan Faruk Çelik'e bu konuda çalışmanız nedir? İzah edin" diyerek olaya ehemmiyet göstermiş ve Bakan Faruk Çelik'ten aldığı 'Van'ın bu talebine binaen ve depremden sonra yaşanan mağduriyet göz önünde bulundurularak bu arkadaşlarımızın çalışma sürelerinin uzatılması için çalışma başlatılmıştır' haberiyle bizleri müjdelemiştir" dedi.

 

"Tekzip Metnini Yayınlamayarak İftiralarına Devam Ettiler"
Bizler bu hareketi başlatırken gerek STK'lar gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyorduk diyen Şayak, "Ama hiç destek vermediler. Bununla da yetinmeyen bazı gazeteler haddini aşarak bize çok farklı ithamlarda bulundular. Bizler kendilerine tekzip haberi göndermemize rağmen tekzip metnini yayınlamayarak iftiralarına devam ettiler. Kendileri hakkında dava açtım ve bu dava süreci şu an başlamış durumda. Sağ olsun Van Olay ve Van Haber gazeteleri bize hep yardım etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Gitmeden önce de kendilerini ziyaret etmiştik" diyerek kendilerini yanlış olarak lanse edenlere de tepkilerini dile getirdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir