• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Batman İl Müftüsü'nden Üç Aylar ve Regaib Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Üç aylar 22 Mayısta başlaması ve 24 Mayıs Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecede ihya edilecek olan Regaib Kandili nedeniyle Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar açıklamada bulundu.

 

Kandil dolayısıyla Batman Merkez Kudret Camisi'nde program düzenleneceğini belirten Müftü Çağlar, "Recep, Şaban ve Ramazan aylarını bünyesinde barındıran mübarek üç aylar, mukaddes zaman dilimlerinin en önemli olanlarıdır. Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hata ve günahlardan temizlenip, daha fazla hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği aylardır. Müslümanlar olarak, Regaib başta olmak üzere önemli gün ve geceleri güzel amellerimizle ihya etmemiz, yanlışlıklarımızın farkına varıp dinimizin belirlediği istikamete yönelerek istifade etmemiz gerekir" dedi.

Müftü Çağlar, Allah'ın Resulü'nün Recep ve Şaban aylarının bazı günlerinde oruç tuttuğu ve bazı günlerini de oruçsuz geçirdiğini dile getirerek, "Bizler de, Peygamber Efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruç tutmaya çalışalım. Hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'i hem çok okuyalım hem de onu anlamak için meal ve tefsir kitapları okuyalım. Allah'a karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim. İhtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak duralım. Yüce dinimizin bizden istediği kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına ve iyi bir Müslüman olarak Allah'a kulluk ve Hz. Muhammed (S.A.V)'e layık bir ümmet olmaya daha büyük gayret gösterelim " ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Müftü Çağlar, "Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Batmanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere, Müslümanların ve bütün İslam âleminin Regaib gecesi ile üç aylarını kutluyor ve bütün insanlık âlemi için huzur, barış ve saadete vesile olmasını temenni ediyorum "dedi. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir