• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Yunanistan Bile Tarım Arazilerini Satmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Mahmut Akçabey, yabancılara toprak satışını artıran Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu'nda değişiklik içeren kanunla ilgili Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mektupta, ekonomik kriz içerisindeki Yunanistan'ın bile tarım arazilerini satmadığını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül'den kanunu tekrar görüşülmek üzere Meclis'e iade etmesini ya da referanduma götürülmesini talep eden Akçabey, bunun tarihi bir görev olduğunu savundu.

 

'Bu Düzenleme Anayasa'ya Aykırıdır'
Akçabey, "Yabancılara satılacak her toprak parçası, özel mülkiyet alanına girecek ve uyruğu olduğu ülkenin Türkiye'ye müdahale hakkını ortaya çıkaracaktır. Hükümet bu kanunu, 'Aldıkları toprağı sırtlarına alıp götürecekler mi?' gibi bir yaklaşıla savunmaya çalışmaktadır. Evet, elbette sırtlarına alıp götürmeyecekler ancak devletimiz de sattığı toprağı geri alamayacaktır. Verimli tarımsal arazilerin önemi her geçen gün artmaktadır. Tarım arazilerini kontrol edenler, dünya ticaretini ve refah düzeyini de kontrol eder hale gelecektir. Bu çerçevede, muhtemel bir gıda ve su krizinden en fazla etkilenecek ülkelerin başında İsrail'in geldiği bilinmektedir. Bu nedenle İsrail'in Türkiye'de başka isimler altında toprak edindiği kamuoyunun gündemindeki tartışmalardan biridir. Bu çerçevede değerlendirildiğinde, verimli tarım arazilerinin yabancılara satışı, milletimizin değil, yabancı ülkelerin servet ve refahını artıracaktır. Bu düzenleme ile çok vahim bir hata yapılarak mütekabiliyet esası kaldırılmaktadır. Bu kıstasın kaldırılması, diğer ülkelerin lehine işlerken, Türkiye'nin aleyhine olacaktır" ifadelerini kullandı. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir