• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur'an Nesli Platformu'ndan Üç Aylar Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Rahmet iklimi üç aylar 22 Mayısta başlıyor. Mübarek üç aylara girerken Kur'an Nesli Platformu'ndan Müslümanlara önemli uyarı ve tavsiyeler geldi.

Kur'an Nesli Platformu Genel Başkan M.Ali Altun adına yapılan açıklamada, "Rabbimizin izin ve inayetiyle mübarek üç ayların manevi atmosferine girmiş bulunmaktayız. Bu aylara bizleri ulaştıran rabbimize sonsuz hamdolsun. Günahlardan arınma, temizlenme ve yüce Allah'a yaklaşmanın en güzel vesilesi olan bu aylardan hakkıyla istifade etmek, onun manevi havasını doyasıya teneffüs etmek için Müminler açısından kaçırılamaması gereken bir fırsattır" denildi.

İdrak edilen Mübarek üç ayların, insanlığın vahiy ile tanıştığı, rahmet ve bereketin sağanak halinde yağdığı, ilahi af ve mağfiretin doruğa çıktığı, yapılan iyiliklere karşı bire yüz, bire yedi yüz ve bire bin kat mükâfatın verildiği aylar olduğunu belirten Altun, "Allah'ın kutlu elçisi Hz. Muhammed (as) bu mübarek üç aylarda âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Müminlere hidayet rehberi, manevi hastalıklarına şifa şerefli kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yine bu aylarda inzal olunmuştur" dedi.

Altun açıklamasına şöyle devam etti: "İnsanlık âleminin semasını kaplayan cehalet bulutlarının bu aylarda dağıtıldığı ve zulmün yerine adaletin, adavetin yerine de muhabbetin temeli bu aylarda atılmıştır. Kalplerin üzerine vurulan esaret zincirleri bu aylarda kırılmıştır. İnsanlık Âlemi bu aylarda Kur'an-ı Kerim'in rehberliğinde yeniden inşa edilmiş ve manevi buhranlardan kurtulmuştur."

Üç Aylar Hayatımızda Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olmalı
Altun, günahlarla cehenneme dönüşen dünyamızı, kararan gönüllerimizi, manen çöken ahlakımızı yeniden imar etmek için, Kur'an'ın yol göstericiliğine, onun rehberliğine ne kadar da muhtaç olduğumuzu dile getirerek, "Ahlaki çöküntü yaşayan, her gün biraz daha eriyen, eroin, esrar ve kötü alışkanlıkların kucağında yok olmaya doğru giden genç neslimizin, acilen Kur'an'la tanışmaya, onunla buluşmaya muhtaç olduğu bir gerçektir" dedi.

Günahkârlığın, Allah'a isyanın zirve yaptığı, her türlü mel'anetin pervasızca ve alenen işlendiği günümüz dünyasından bunalan, yapılan zulüm ve haksızlıklarla insanlığın harap olduğunu belirten Altun, "Rablerine karşı kulluk görevlerini ifa etmekte zorlanan müminlerin, bu ibadet aylarını fırsat bilerek, manen harap olmuş ortamdan sıyrılıp, secde ve dualarla yaratıcılarına iltica etmek, arınmış, temizlenmiş ve günahlardan uzak bir yaşantının temellerini atmak, hayatlarında yeni bir dönem ve yeni bir sayfa açmak için bu bereketli ayları son şans ve son fırsatmış gibi görmeleri gerekmektedir" çağrısında bulundu.

Üç Aylar Manevi Gelişim İçin Seferberlik Ayları Olmalı
Kur'an'ın insanlığa sunduğu saadete ulaşmak, ancak onun getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamakla mümkün olabileceğini dile getiren Altun, "Mevcut durumdan muzdarip olan, ahlaki çöküntüden şekva eden bizler için bu ayları vahiyle tanışma, Kur'an'la buluşma, Kur'an-ı öğrenme, öğretme, anlama ve anlatma ayları olarak kabul edip bu konuda seferberlik içinde olmamız gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Zamanın şekva etme zamanı değil hareket zamanı olduğunu ve zamanın Kur'an'ın ayetlerine, sürelerine yoğunlaşma zamanı olduğunu vurgulayan Altun, "Duyarlı her Müslüman, ailesinde, çevresinde, akrabaları içerisinde İslam'ı gündem yaparak manevi açıdan gelişim yolunda öncü olmalıdır. Aynı şekilde bu aylarda insanlığa kurtarıcı ve rahmet olarak gönderilen aziz Peygamberimizin siretini, kutlu davasını ve örnek ahlakını öğrenme ve hayatımıza model olarak kabul ederek, hayatımızın her safhasına indirmeye muhtacız. Bu konuda ciddi bir çaba ve gayretin içerisine girmeliyiz" tavsiyesinde bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir