• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Saadet Partisinden Mustazaf Der`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Düzenlediği `Kutlu Doğum` etkinlikleriyle milyonlarca insanı meydanlarda toplayan, sosyal, kültürel, yaşamsal alanda birçok hayırlı etkinliklere imza atan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nin kapatılma kararına herkesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Refah Partisi ve Fazilet Partisinden 19, 20 ve 21. dönem Van Milletvekili olan Fethullah Erbaş ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ile beraberindeki bir heyet, Mustazaf-Der Genel Merkezini ziyaret etti.
 
Görüşmede Mustazaf Der`in kapatılması ve Gaziantep`te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Fethullah Erbaş ve beraberindeki heyet, derneklerinin kapatılmasından dolayı Genel Başkan Yılmaz`a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yasal zeminde faaliyet gösteren dernek, vakıf ve partilerin kapatılmasına karşı olduklarını dile getirdi. Verilen kararın hukuksuz ve keyfi bir karar olduğunun altını çizen Erbaş, kendi partilerinin defalarca kapatıldığını hatırlatarak, parti ve dernek kapatmanın yalnışlığınına değindi.
 
Halkın camialarına olan teveccühünü hazmedemeyen derin ve karanlık yapıların, önce kontrollerindeki çeteleri derneklerine ve üyelerine saldırttığını ifade eden Av. Hüseyin Yılmaz ise, derneklerinin kundaklandığını, üyelerinin yaralandığını ve katledildiğini hatırlattı. Emniyet güçlerinin kendilerine yapılan bu saldırıları önlemediğini, saldırganları yakalamadığını vurgulayan Yılmaz, emniyetin bu tutumunun saldırganları cesaretlendirdiğini söyledi.
 
Dernek üyelerinin, saldırılar sırasında yakalayıp polise teslim ettiği saldırganların dahi, polis ve yargı tarafından serbest bırakıldığını ifade eden, Yılmaz, birileri provokatif saldırılarla camialarını çatışma ortamına, illegaliteye çekmek istediğini vurgulayarak, "Hücre evi basar gibi derneklerimizi ve evlerimizi bastılar. Dernek üye ve gönüllülerimize terörist muamelesi yaptılar. Niyet okumalarla hazırladıkları fezlekelerle yandaş yargıyı yönlendirip ve cezalandırılmalarını sağladılar" dedi.
 
Güllü Çevik`e Verilen Ceza Bizi Üzmüştür
Gaziantep`te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ayhapis cezasına da değinen Yılmaz, öğrenci annesine verilen cezanın derneklerinin kapatılmasından daha çok kendilerini üzdüğünün altını çizerek, İslami hasasiyeti olan partilerin ve dernekerin bu zulmü gündemde tutulmasını istedi.
 
AK Parti`nin En Büyük Zulmü Müslüman Halkı Sistem ile Entegre Etmesidir
Yılmaz, AK Parti iktidarının en büyük zararının Müslüman halkı pasifsize ve sistem ile entegre etmek olduğunu belirterek, başörtüsünün bazı yerlerde serbest bazı yerlerde yasak olmasını kabul etmediklerini vurguladı. Başörtüsünün yaşamın her alanında özgür olması gerektiğini belirten Yılmaz, Saadet Partisinden başörtüsü konusunu gündemlerine almalarını beklediklerini söyledi.
 
İktidarın adil olmadığını, adaleti gerçekleştiremediğini yandaş olanlara ayrı, diğerlerine ayrı muamele yaptığını dile getiren Yılmaz, dernek olarak kendilerinin, toplumda İslami bir yaşantının hâkim olması gayreti içinde olduklarını, bunu ikna yoluyla yaptıklarını, şiddeti tavsip etmediklerinin altını çizdi. Kemalizm ve laikliğin kurtarıcı olmadığına inandıklarını belirten Yılmaz, Kürt sorununun çözümünün adresinin de İslam`da olduğunun altının çizdi.
 
Emperyalizimin Kendilerine Verilen Rollü Yerine Getiriyorlar
Erbaş ise, parti olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı`nın bir talimatla, okullardaki yasakçı uygulamalara son verilebileceğini söyledi. Erbaş bu tür olaylara mahal verenlerin emperyalizmimin kendilerine biçtiği rolü yerine getirdiğinin altını çizerek, bu zulümlerin AK Parti iktidarında hep devam edeceğini dile getirdi.
 
Erbaş sanki İslam iktidardaymış gibi Müslüman halkın bir rahatlık ve rehavet içinde olduğunu belirterek, bize zulüm yapan polisin ve şahısların dindar veya dindar olmaması önemli değil önemli olan müslümanalara yapılan zulmün ortada olmasıdır.
 
Erbaş, son olarak Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini aksi takdirde Müslümanların sürekli ezilmeye mahkûm olacaklarını söyleyerek, "Gönüllerimiz birdir. tekrar geçmiş olsun" dedi. (Osman İçli - İLKHA)
 
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir