• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Hastahane Açılışı Yapılmadan Su Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MR, tomografi ve laboratuvar ünitelerinin bulunacağı katın bazı bölümlerinde tavanlar çöktü. Bazı cihazlar su içinde kaldı. Binlerce liralık maddi hasarın oluştuğu yeni hastanenin açılışının, bir kaç ay uzayabileceği belirtiliyor.

Sakarya`da şiddetli yağışlarda acil servisi ve polikliniklerini su basan eski hastanenin yanına yapılan 400 yataklı yeni Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasını daha açılışı yapılmadan su bastı. Toplu Konut İdaresi`nce 54,5 milyon liraya ihale edilen, yapımına 2008 yılında başlanan yeni hastanenin inşaatı tamamlanma noktasına geldi. Ağustos ayında hizmete sokulması planlanan hastane, son yağışta hasar gördü. Önceki gün şiddetli yağış sebebiyle, hastanenin en alt katını su bastı. MR, tomografi ve laboratuvar üniteleri ile santral, sunucular ve güç ünitelerinin bulunacağı katın tavanından akan sular, bazı bölümlerde tavan kaplamalarının çökmesine sebep oldu. Bazı elektronik eşyalar ile büro mobilyaları su içinde kaldı. Görevliler, kapı girişlerine alçılarla set yaparak suyun diğer bölümlere yayılmasını önlemeye çalıştı. Binlerce liralık maddi hasara yol açan su baskınının hangi sorundan kaynaklandığının bulunması için çalışma başlatıldı. Maddi hasarın tespiti için çalışmalar sürüyor. Suyun tahliye edilmesinin ardından, temizlik çalışmalarına geçildi.

SASKİ: YAĞMUR SUYU SİSTEMİNDE SORUN GÖZÜKMÜYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirdikleri uzman ekiplerin binada incelemede bulunduğunu söyledi. İnşaatı yapan firmadan alınan tesisat projelerinin incelendiğini kaydeden Keleş, "İncelemeler sonucunda sorunun net kaynağı ortaya çıkacak. Ancak yağmur suyu sisteminde bir sorun gözükmüyor. `Kanalizasyon patladı` deniyor. Böyle bir şey yok. Kanalizasyon hattı basınçlı bir hat değil. Mühendislik olarak bu doğru değil. Bu yağmur olağanüstü bir yağıştı. Eski binada 2006 yılından bu yana ikinci sorunu yaşıyoruz. Yeni binada yaşanan sorunda bizim kesinlikle bir hatamız yok." diye konuştu.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, binanın geçici kabulünün devam ettiğini söyledi. Binanın mesuliyetinin firmada olduğunu anlatan Alemdar, şunları kaydetti: "Binanın muayene kabulü 5 Haziran`da sona erecek. Bina teslim alınmış değil. Binanın sorumluluğu firmada. Kabul olmadığı için firma yenileyecek. Sorunun kaynağı teknik inceleme bittiğinde netleşecek. Binayı 17 Ağustos`un yıl dönümüne yetiştirmeye çalışıyorduk. Ama sağlık bir şekilde devralmak isteriz.17 Ağustos`a yetiştirileceğini umuyorum."

"SU GİRİŞİ ÖNLENMELİ"

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, yeni yapılan bir binada bodrum kat dahil hiç bir yerin su almaması gerektiğini söyledi. Tedbir alınması gerektiğini ifade eden Gürpınar, "Su girişi ve rutubet önlenemez ise zaman içinde korozyona sebep olacaktır. Korozyon da taşıyıcı sistemde zayıflamaya neden olacaktır. Mutlaka çözüme kavuşturulmalı." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir