• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Konya Belediye'si Kültürleri Buluşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Büyükşehir Belediyesi'nin AB destekli gençlik projeleri kapsamında hayata geçirdiği "Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı" projesi ile katkıda bulunduğu "Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak" projesi için farklı ülkelerden Konya'ya gelen gençler Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir araya geldiler.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Konya'nın tarihin derinliklerinden gelen önemli bir şehir olduğunu belirterek, şehrin Hazreti Mevlana gibi önemli şahsiyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Hazreti Mevlana'nın yüzyıllar öncesinde dile getirdiği hoşgörü mesajlarının günümüzde de önemini sürdürdüğünü kaydeden Büyükalim, "Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı" projesinin de farklı kültürleri bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu'' söyledi.

 

Yeni Dostluklar Kuruldu
Projeye katılan misafir gençler de, Konya'da bulunmaktan ve yeni bir kültürü tanımaktan mutlu olduklarını belirttiler. Çok beğendikleri Türk yemeklerini yapmayı öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını kaydeden gençler, farklı kültürlerden bir araya gelerek kin gütmeden birbirlerine saygı gösterdiklerini ve yeni dostluklar kurduklarını ifade ettiler.

 

Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı Projesi
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'ndan alınan hibe ile Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce gerçekleştirilen "Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı" projesi kapsamında Romanya, İspanya, İtalya ve Litvanya'dan Konya'ya gelen 20 genç, gerçekleştirilen programlarla Konya'nın geleneksel yemekleri ile kültürel yapısını yakından tanıma imkanı buldu.

 

Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Selçuk Üniversitesi Kültürel Sentez Topluluğu tarafından yürütülen "Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak" projesi kapsamında ise İtalya, İsveç, Litvanya, Bulgaristan ve Türkiye'den 27 katılımcı, farklı kültürlerde çocuk olmanın anlamı ile çocuk yetiştirmedeki benzerlik ve farklılıkları paylaştı.

 

Trende Şarkı Söylemek Projesi
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin proje ortağı olduğu, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı tarafından desteklenen "Trende Şarkı Söylemek" projesi kapsamında Türkiye, Fransa, Litvanya ve Bulgaristan'dan 25 katılımcı trenle Konya'ya geldi.

 

Proje faaliyetleri kapsamında her ülkenin kendi kültürünü tanıtması ve Türkiye'yi doğudan batıya trenle gezerek 7 şehre uğrayıp müziğin ortak dilinin keşfedilmesini hedefleyen katılımcılar, gerçekleştirdikleri etkinlikle aralarındaki önyargıları kaldırarak birbirlerinin kültür öğelerini tanımaya çalışıyorlar. (M.Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir