• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
"Kapatma Kararı Haksız, Hukuksuz ve Keyfidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Batman Bilge Der'den geldi. Bilge Der Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Nasıroğlu adına yapılan açıklamada Diyarbakır merkezli Mustazaflar ile Dayanışma Derneği hakkında verilen kapatma kararının, Yargıtay tarafından da onaylanıp dernek resmen kapatıldığı hatırlatılarak . Müslüman ve mazlum halkın bağrından çıkan ve kurulduğu günden bu yana halkın hem maddi hem de manevi yaralarına merhem olmaya çalışan, halkla bütünleşen, birebir halkın kendisi olan ve gücünü Hak ve halktan alan böyle güzide bir derneğin örnek gösterilmesi gerekirken kapatılmış olmasının kendilerini derinden yaraladığı belirtildi.

 

Mustazaf Der Halk Tarafından Takdir Edilmiştir
Açıklamada "Zira Mustazaf Der, ilk günden beri halkın selametini, toplumsal barışı ve huzuru her şeyin üzerinde tutmuş ve bunun için de çok bedeller ödemiştir. Bundan dolayı da halkımız tarafından takdir edilmiş, kucaklanmış ve sahiplenilmiştir. Meydanlarda yüz binlerle, milyonlarla ifade edilen kalabalıkları bir araya getirmesi de bunun ispatıdır" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada bu kapatma kararının halk ile bütünleşmek, halkın maddi ve manevi yaralarını tedavi etmek, toplumsal barışı ve huzuru oluşturmak, ırk ayırımı yapmadan İslam kardeşliğine çağırmanın birilerini çok rahatsız ettiğini gösterdiği dile getirildi.

 

Söz konusu bu kimselerin kendi varlıklarını ve egemenliklerini halkın cehaleti, yoksulluğu, ihtilafı, düşmanlığı ve çatışması üzerinde bina ettikleri ve varlıklarının da bunun devamına bağlı olduğu vurgulanan açıklamada, "Mustazaf Der'in özellikle bu noktaya parmak basması ve bu sorunun çözümüne odaklanması, misyonunu 'cehalet, fakirlik ve ihtilaf ile mücadele ' şeklinde açıklaması ve bunu başarılı bir şekilde hayata geçirmesi birilerinin hesabını fena halde bozmuştur. Mustazaf Der'in bu şekilde her taraftan ablukaya alınması, faaliyetlerinin engellenmeye ve sesinin kısılmaya çalışılması ve nihayetinde kapatılması bu gerçeğin bir yansıması olarak görüyoruz" diye tepki gösterildi.

 

Onların Bir Hesabı Varsa Allah'ın Da Bir Hesabı Vardır
Malum zevat tarafından sürekli özgürlükler ve demokratik haklardan dem vurulduğu ülkemizde demokratik hak ve özgürlüklerin sadece belli bir kesime has olmasının yaman bir çelişki olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu kapatma kararı haksız, hukuksuz ve keyfidir. Aynı zamanda bu kararın arkasında karanlık hesaplar ve planlar vardır. Ancak bu karanlık hesaplar ve planlar hak ve hakikate karşı yapıldığından asla tutmayacak ve başarıya ulaşmayacaktır" denildi.

 

Müslümanlara karşı tuzak ve komplo kuranların ve kirli hesaplar peşinde olanların kendi kazdıkları kuyuya düştüklerine tarihin şahitlik ettiği belirtilen açıklamada, "Allah'ın inayeti altında olan Müslümanlar ise tuzak ve komplolardan zarar görmeden, daha da güçlenerek çıkmışlardır. Zira Allah'ın koruması ve yardımı sürekli Müslümanlarladır. Müslümanlara düşmanlık edenler aslında Allah'a düşmanlık etmektedirler. Allah'a düşmanlık edenler ise hüsrana uğramaya ve kaybetmeye mahkûmdurlar" uyarısı yapıldı.

 

Açıklamanın sonunda, "Bilge Der olarak bu haksız ve hukuksuz kararı kınıyor, Mustazaf Der'in daha hayırlı ve daha etkin bir şekilde tekrar halkımızın arasında olmasını temenni ediyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir