• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Kamboçya'da Katledilen Binlerce Müslüman Anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAMBOÇYA - Ülkeye kan kusturan Kızıl Kmerler bundan 30 yıl önce Kamboçya'da yaklaşık 500 bin Müslüman'ı katlederek, binlercesini de ellerini arkadan bağlayarak enselerinden tek kurşunla öldürdü.

Başkent Phnom Penh'te Müslümanlar tiyatro gösterimi ile Kızıl Kmerler rejiminin Müslümanları nasıl öldürdüklerini farklı tiyatro sahneleriyle izleyicilere duygulu anlar yaşattılar. Birçok izleyici gözyaşlarına hakim olamadı. O günleri yeniden hatırlayarak acılarını paylaştılar.

Başörtüsü Yasaklandı
Güney Asya Ülkelerinden Kamboçya'da Müslüman kızların başörtü takmalarına izin verilmedi. Başörtü takan kızların çoğu işkence edilerek öldürüldü. Müslümanlara zorla domuz eti yedirildi. Hayatta kalanlardan Zekeriya Bin Ahmet, insanlar namaz kılabilmek icin her yolu deniyordu. Bazen gizlice ormanda ve genellikle banyoda yıkanırken namazlarını kılıyordu.

Kamboçya'daki Müslümanlar diktatör rejim Kızıl Kmerler'in onlara yaşattıkları acıların çoğu ise gizli tutulmakta ve Uluslararası kamuoyunun bilgisine sunulmamakla beraber Kamboçya'daki Müslümanlar hakkında pek az bilgi bulunmakta. (Yunus Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir