• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
`İslami Düğünlere Olan Teveccüh  Arttı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Yaşanan depremlerden sonra halkın İslami yaşama daha uygun hareket etmeye başladığı gözlemleniyor.
 
Halkın İslami düğünlere talebinin deprem öncesine nazaran daha da arttığını belirten Sait Koç, talepleri karşılayamadıklarını ifade etti.
 
Cahili düğünlerin ortadan kaldırılması için bazen ailelerle konuştuklarını ifade eden Koç " Düğünlerini İslami bir şekilde yapmaktan çekinen bazı ailelerle konuştuğumuzda, biz böyle bir düğün yaptığımız takdirde akrabalarımız, eş-dostumuz bize ne der gibi söylemler ifade ediyorlar. Biz de onlara şunu söylüyoruz: akrabaların, eş-dostun mu dediği önemli, yoksa Allah-u Teala`nın mı dediği daha önemli?" dedi.
 
Koç, "Allah-u Teala`nın yememize, içmemize ve hayatımızın her alanına müdahale ettiği gibi düğünlerimize de müdahale hakkı var. Madem Allah- u Teala hayatımızın her alanına müdahale ediyor. O halde düğünlerimizi de O`nun razı olacağı bir şekilde yapmamız gerekir" şeklinde konuştu.
 
Van`da her hafta birkaç islami düğünün olduğunu dile getiren Koç, "Depremden sonra Van halkı İslami düğünlere daha da yöneldi. Bu yüzden Grup Rahmet olarak bazı düğün sahiplerinin taleplerini karşılayamadığımızdan dolayı çevre il ve ilçelerdeki İslami düğün ekiplerinden yardım istiyoruz." İfadelerini kullandı.
 
Düğün salonları ve açık alanlarda yaptıkları düğünlerde bazı insanların kendilerine gelip bu gibi düğünleri ilk defa gördüklerini ve çok beğendiklerini söyleyen Koç " Herkese örnek olma açısından düğünlerimizi İslami çerçevede yaptığımız takdirde diğer insanların da düğünlerini bu çerçevede yapmasına vesile oluruz."
 
Ailesinden 2 kişinin İslami düğünle evlendirildiğini ifade eden Necdet Koç, evliliğe iyi bir başlangıç için İslami düğünlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek ömür boyu bir mutluluk için İslami düğünlerin tercih edilmesini belirtti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir