• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Gercüş'te faaliyetlerini sürdüren Enfa-Der'den geldi.

 

Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun, Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Mustazaf-Der'in halkın gözdesi ve umudu olduğunu ve gerçekleştirdiği hayırlı faaliyetleri ile birçok ilde adından söz ettiren bir derneğin kapatılması kararını şiddetle kınadıklarını kaydetti.

 

Mustazaf-Der yaptığı çalışmalarla hayırlı hizmetlere mazlum ve mustazaf halkın teveccühüne mazhar olduğunu söyleyen Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun, "Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden mahrum ve Mustazaf bırakılmış halkın kaybettiği değerleri yeniden inşa etme yolunda, 'Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun… ' (Ali İmran-104) düsturu ve şuuruyla hareket eden bir STK'dır. Milyonları Peygamber (SAV) 'in Sevdası için meydanlarda toplayan, halkın kalbinde taht kuran Mustazaf-Der'in kapatılma kararı hiç hukuki değildir" şeklinde konuştu.

 

Güllü Çevik`e Verilen Cezayı Kınıyoruz
Gaziantep'te kızının başörtülü okumasını istediği için 2 yıl 10 ay hapis cezası verilen Güllü Çevik olayına da değinen Dursun, "Belki de bu mağduriyetlerin en öne çıkanı da başörtülü okumak isteyenlerin yaşadıklarıdır. Daha önce başörtülü öğrencileri psikolojik olarak yalnızlaştırmayla başlayan, sınıfa almayıp soğuk odalarda tecritle devam eden, öğrenci velilerini tehditle gelişen, okul değiştirme adı altında sürgünlerle yükselişe geçen bu haksızlık ve zulüm, Gaziantep Şehit Kamil İMKB öğrencisi başörtülü kızı Şüheda Çevik`in annesine verilen 2 yıl 10 aylık bir cezayla tavan yapmış ve inanan yürekleri ciddi manada kanatmıştır. Bu karara sessiz kalmak dahi Çevik ailesine zülümdür. Enfa-Der olarak bu zulüm kokan kararı nefretle kınıyoruz" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir