• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Mavi Marmara Şehitleri Adana'da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mavi Marmara'nın Adanalı şehidi Çetin Topçuoğlu ailesinin girişimleriyle oluşturulan Şehid Çetin Topçu Tertip Komitesi tarafından organize edilen etkinlik, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

 

Kuran tilavetiyle başlayan program, Dünya Tekvando Şampiyonluğu Bulunan Şehit Çetin Topçuoğlu'nun yetiştirdiği gençlerin tekvando gösterisiyle devam etti.

 

Mavi Marmara İsrail'in İmajını Bozdu
Etkinlik konuşmacılarından İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, Mavi Marmara şehitlerinin ihlası sonucunda tüm dünyanın gözünün Gazze'ye yöneldiğini ve İsrail'in imajının zedelendiğini belirtti. Sönmez; "İsrail milyonlarca dolar harcıyor ama İsrail hakkındaki olumsuz imaj Mavi Marmara'dan sonra bir türlü düzelmiyor. Teşekkürler Çetin Topçuoğlu, teşekkürler Mavi Marmara' dedi.

 

Akdeniz'deki yolculukları esnasında hiçbir dünyevi hesap içerisinde olmadıklarının altını çizen Sözmez, " O yolcuların o şehitlerin kalplerine hiçbir dünyevi hesap girmemiştir. Mavi Marmara bereketinin mucizesini burada aramak gerekir.Allah hiçbir işimizde Rabbimizin rızası dışında kalbimize vermesin ve tüm işlerimizi bu şekilde gerçekleştirmemizi nasip etsin."dedi.

 

Şehadet Sorumluluk Verir
Mavi Marmara şehitlerinin unutulmasının mümkün olmayacağını belirten Sönmez; " Şahitlik sorumluluk verir. Şehadet sorumluluk verir. Bize diyorlar ki unutmamak lazım, unutturmamak lazım. Eğer kalbinizde başka hesap yoksa unutturmaz, unutulması mümkün değil. Allah siz isteseniz de zaten unutturmaz. Çünkü biz Müslümanlar için bu bir yaşam biçimidir. Biz davamıza, direnişimize, hayatımıza Rabbimizin emirleri dışında hiçbir şey katmayız."dedi.

 

Konuşmanın ardından sahneye gelen şehidin eşi Çiğden Topçuoğlu, hazırlanan sinevizyon eşliğinde Mavi Marmara gemisinde yaşadıklarını ve şehidin son anlarını anlattı.

 

Şehidin Son Sözleri 'Oğlumuz' Oldu.
Kendisinin de Mavi Marmara'da bulunduğunu belirten Topçuoğlu; ''Son vazifemi ona çok iyi yapmalıydım. O nasıl mazlumlar için görevini kanının son damlasına kadar yerine getirdiyse, benim de aynı şekilde ona karşı olan vazifemi yerine getirmem gerekiyordu. Yüzünü temizledim, dua okudum. Çok hafif nefes alıp veriyordu. 'Çetin, bana son bir kelime söyle' dedim. Rabbime binlerce kez şükrediyorum ki bana cevap verdi. Öyle bir cevap ki belki de en değerli kelimeydi o. Tek bir varlığımız vardı bizim, oğlumuz. 'Oğlum' dedi. Gözlerini kapattı'' dedi.

 

Kocasının sorumluluk sahibi olduğunu, ailesini her zaman koruduğunu anlatan Topçuoğlu, ''Kendini feda etti, çocuklar uğruna. Rahman da o fedakarlığın karşılığını onun tekvando öğrencisi minicik kalplerin bedenlerinde sundu'' dedi.

 

"Mavi Marmara Şehitlerine İki Şey Borçluyuz: Vefa ve İntikam"
Gecede son olarak kürsüye gelen araştırmacı yazar Nurettin Şirin, 'Mavi Marmara şehitlerine iki şey borçluyuz' diyerek, bunlardan ilkinin onlara vefa ve unutmama olduğunu ikincisinin de Siyonist İsrail'den intikam almak olduğunu söyledi.

 

Program seslendirilen ezgilerle son buldu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri