• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Filistin`de 3. İntifada Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Siyonist gaspçıların bu sabah (20 Mayıs Pazar) Mescid-i Aksa`ya baskın düzenlemesinin Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına ve kutsal değerlerine karşı yürüttüğü din savaşının bir parçası olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Burhum, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, baskınların Siyonist işgal güçlerinin himayesinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, Arap ve İslam ülkelerinden şahsiyetlerin işgalin gölgesinde Mescid-i Aksa`ya düzenledikleri ziyaretlerin de gaspçıların baskınlarına meşruiyet kazandırdığını ifade etti.

Mescid-i Aksa`ya düzenlenen baskının Netanyahu ve Mofaz liderliğindeki yeni hükümetin ne ölçüde tehlikeli olduğunu gösterdiğini söyleyen Burhum, Siyonist işgal rejiminin yeni hükümetinin Filistin halkına karşı en fanatik hükümet olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü Mescid-i Aksa`yı ve kutsal değerleri savunmak için üçüncü bir intifadanın başlatılmasını isteyerek Kudüs`ün Yahudileştirilmesi faaliyetlerine karşı koymak için Arap ve İslam ülkelerinin de bu intifadaya destek vermelerini talep etti.

Fanatik Likud Partisi`nin çağrısı üzerine Siyonist gaspçı grupları bu sabah Mescid-i Aksa`ya baskın düzenlemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir