• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

Van Olay Gazetesi:
Mustazaf-Der'in Niçin Kapatıldığını Halkımız Çok İyi Biliyor
Van Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği ve adeta mitinge havasında geçen Basın Açıklamasında hukuksuz bir şekilde kapatılan Mustazaf - Der ve Kız çocuğunun başörtülü okumasını istediği için ısrar eden Güllü Çevik'in 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılması olaylarını sert bir dille kınadı.
"Çıktığımız Yoldan Asla Geri Dönmeyeceğiz"
Mustazaf-Der'in Kapatılmasıyla ilgili Ağrı'da gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasında, "Derneğimizi kapatanlar bilsinler ki biz asla çıktığımız bu yoldan geri dönmeyeceğiz"denildi.

 

Van Postası:
"Bi Bana Bi Van'a" Kitap Kampanyasına Destek
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Fikri Işık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

 

Vangölü Ekspres:
YYÜ'de video Konferansla Temel Atma Töreni
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan video konferans ile yüzüncü yıl üniversitesin'nde (YYÜ) 6 bin 110 kapasiteli temel atma töreni gerçekleştirdi.

 

Van'daki KCK'ya yönelik operasyon
Muradiye, çaldıran ve Erciş ilçeleri ile çelebibağı beldesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 13'ü tutuklandı.

 

Gazetevan:
TUYAD-DER'den Tutuklamalara Tepki
Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Demokratik Hukuk ve Yardımlaşma Derneği (TUYAD-DER), tutuklamalara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

 

Medyavan:
Mustazaf-der'in Kapatılmasına Tepki
Van'da Mustazaf-Der üyeleri, derneklerinin kapatılması ve kızını başörtülü okutmak isteyen bir anneye mahkemenin hapis cezası vermesini düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Ke(İ)Ko Yüreğimizi Dağladı
9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde Bayram Oteli'nin enkazında hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, iki erkek kardeşi ve depremden yaralı kurtulan Konnai Miyuki, Japonya'dan Van'a gelerek enkaza gittiler.

 

Merkür Haber:
Mustazaf-Der'in Kapatılması, Van'da Protesto Edildi
Van'da Mustazaf-Der üyeleri, derneklerinin kapatılması ve kızını başörtülü okutmak isteyen bir anneye mahkemenin hapis cezası vermesini basın açıklamasıyla kınadı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Depremzedelerin Konut Taksitlerini Erteledi
Van merkez ve Erciş'te yaşanan 7,2'lik depremin ardından kalıca afet konutlarını Ağustos ayı sonuna yetiştirmeyi planlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) depremzedelere müjdeli bir haber daha geldi.

 

Habervan:
Karapet Geçidi'nde Kar Manzaraları
Vanın Bahçesaray ilçesinin Çatak üzerinden bağlantısını sağlayan ve uzun süre ulaşıma kapalı oluşu ile bilinen Karapet Geçidindeki kar kütleleri vatandaşlar için hatıra defteri oldu.
Van Diş Hekimliği Fakültesi'nden Büyük Fedakarlık
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, yaşanan deprem felaketlerine rağmen ilk etapta konteynırlarda, ardından da daha bitmemiş spor salonunda halka hizmet verdiklerini ve hasta kapasitelerinin 2 katına çıkmasına rağmen hiçbir personelinin fedakarlıktan kaçmadığını ve bunun da mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.

 

Ajans65:
Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Tepki
Mustazaf-Der üyeleri, derneklerinin kapatılması ve kızını başörtülü okutmak isteyen bir anneye mahkemenin hapis cezası vermesini düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir