• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; 'Metiner: Mustazaf Der'in Kapatılması Hukuki Bir Yanlışlıktır'
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu AK Partili üyesi Mehmet Metiner, Mustazaf Der'in kapatılmasının hukuki bir yanlış olduğunu, şiddete bulaşmamış STK'ların kapatılmasına karşı olduğunu kaydetti.
'TBMM Terör Alt Komisyonu Batman'da'
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik kurulan alt komisyonun üyeleri, Batman'da basınla bir araya geldi. Vatandaşın geçmişte çok mağduriyetler yaşadığı ve bugüne olumlu baktığı belirtilen komisyonda, Oya Eronat'ın, geçmişte vatandaşın devlet içindeki bir güçle PKK arasında tost olmuş bir durumda oldukları sözleri damgasını vurdu.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Batman Barosu: Örgütlenme Özgürlüğüne Aykırıdır'
Batman Baro Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven, Mustazaf Der'in kapatılması kararının örgütlenme özgürlüğüne aykırı olduğu ve Demokratik bir toplumda bunu izah etmenin mümkün olmadığını kaydetti.
'Maliye Bakanı Uçurtma Uçurdu'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi'nin düzenlediği "Uçurtma Şenliğine" katıldı.

 

Batman Postası; 'Nasıroğlu Mustazaf Der'in Kapatılmasına Tepki Gösterdi'
BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, önemli bir kitleye hitap eden Mustazaf Der'in kapatılmasının Türkiye'de demokrasinin oturmadığının bir işareti olduğunu, insanların hak ve hürriyetlerine, düşünce özgürlüklerine müdahale etmeyen bir Anayasa yapılması temennisinde bulundu.
'BAGİAD ve İSİAD'dan Başarılı Organizasyon'
İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) ile Batman Girişimci İş Adamları Derneği (BAGİAD) tarafından düzenlenen 7 Tepeden 7 Kıtaya Başarı ödülleri programı İstanbul Cevahir Otel'de yapıldı.

 

Batman Gazetesi; 'Beşiri Belediyesi Hizmet Atağında'
Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut yaptığı açıklamada yaz ayında ilçe merkezindeki yollara 20.000 metrekare parke ve kilit taşı döşeyeceğini belirtti.

 

Batman Pusula Gazetesi; '"Kumbaramdaki Para" Projesi Çocukları Sevindirdi'
Maliye Bakanında katıldığı "Kumbaramdaki Para" Projesi kapsamında Hasankeyf'te açılan kitap fuarında Hasankeyf ve köylerdeki 1883 öğrencinin gösterdikleri başarılara karşılık kumbaralarda biriktirdikleri sembolik kağıt paralarla Kitap Fuarından kitap aldılar.
'Açıklamalar Yetersiz ve Yanıltıcıdır'
Eğitim Sen Batman Şubesi, eğitimcilerin fişlendiği iddiasına yanıt veren İl Milli Eğitim Müdürünün açıklamalarının cevap niteliğinde olmadığını ve kamuoyunu yanıltıcı olduğunu belirterek, eğitimcilerin fişlenmesinin kimsenin yararına olmayacağını vurguladı.

 

Batman Barış Gazetesi; 'Batman'da bir ilk!'
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında seçim bölgesi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde Süryani vatandaşlarla futbol maçı oynadı. Bakan'ın Süryanilerle maçı Ulusal medyada büyük ilgi gördü.
'Şimşek'i de ağa Düşürdüler'
Telefonla aradığı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ağabeyi Ali Şimşek'e kendisini Başkomiser olar tanıtan bir kişi 'Kimlik bilgileriniz kullanılarak PKK'ya para aktarılıyor, bunu önlemek için bize para gönderin' diye dolandırılmaya çalışıldı, ancak polisin devreye girmesiyle bakanın ağabeyi dolandırılmaktan kurtarıldı.

 

Batman Medya Gazetesi; 'DSİ'den Uyarı'
103.Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Batman sol sahil sulama kanalına su verilmeye başlanacağından, vatandaşların boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.
'Öğretmenlere Son Görev'
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Akbaş köyünde görevli 5 öğretmeni taşıyan otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 4 öğretmenden 2'si Diyarbakır'da, 2'si de Bismil ilçesinde toprağa verildi.

 

Batman Umut Gazetesi; 'Güllü Çevik Hanıma Verilen Ceza Bir Zulüm Örneği'
TESSEP'in Batman Temsilcisi Hak ve Özgürlükler Platformu, Gaziantep'te kızının başörtülü okumasını isteyen Güllü Çevik'e 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesini kınadı.
'Eşler Arası İletişim" Konferansı'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Eşler arası iletişim" programı bayanların katılımlarıyla başladı. Programın konuşmacısı, yazar Gülay Atasoy "Eşler Arası İletişimin" önemine değinerek, ailelerin bu konuyu özenle işlemesi gerektiğini vurguladı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; 'Kent Ormanı Temizlendi'
Batman Kent Konseyi ve Batman Belediyesi Yaşar Kemal Kent Ormanında bir temizlik kampanyası düzenledi.

 

Batman Duruş Gazetesi; 'TBMM Terör Alt Komisyonu Batman'daydı'
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik kurulan alt komisyonun üyeler, Batman'da basınla bir araya geldi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Eğitim-Sen'den 'Belgeli' Yanıt!'
Batman Eğitim-Sen Şubesi'nin 'eğitimciler fişleniyor' açıklamasının ardından iddiaların asılsız olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'ya 'belgeyle' yanıt verdi.(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir