• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
19 Mayıs`ta Kadınla Erkeğin Güreşine Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samsun`daki 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine damgayı, "kadın erkek" güreşi vurdu! Samsun 19 Mayıs Stadı`ndaki törenlerde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`ne bağlı sporcular; bisiklet, boks ve güreş sporlarıyla gösteri yaptı. Ekinlikler arasında en dikkat çekeni ise bir kadın güreşçi ile erkek güreşçinin mücadelesi oldu. "Ezberbozan" gösteri, büyük tepkiye neden oldu. Spor İl Müdürü Ömer Altınsoy, "Sporcuların kendileri böyle bir şey yapmışlar" dedi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da konuyla ilgili inceleme başlattı. Tartışmanın odağındaki kadın güreşçi ise sessizliğini bozdu.

`KASIT YOKTU, O BİR ŞOVDU`

Erkekle güreş tutan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi 2. sınıf öğrencisi Nurcan Kılıç (21), olayın güreş değil şov olduğunu savundu. 8 yıldır güreş yaptığını ve çok sayıda madalyasının bulunduğunu söyleyen Kılıç, statta binlerce kişinin önünde bir erkekle güreş tutmasıyla ilgili "Olayda kasıt yoktu" dedi. Genç sporcu, gösterinin perde arkasını ise şu sözlerle anlattı: "Güreş şovu yapacağım kadın arkadaşım gelmedi. Tek kalınca protokolün önünde mahçup olmamak için kendimden küçük bir arkadaşımla güreş tuttum. O bir müsabaka değil, bir şovdu..."

İSTE YORUMLAR

Mehmet DOMAÇ (AK Parti İst. Milletvekili):
Erkek ile kadının güreşi diye bir şey yok. Böyle olaylar normal karşılanamaz. Zaten normal hayatta da böyle bir şey yok. Devletin kutlamasından çok vatandaşın kutlaması önemli. Başlangıçta böyle ilginç şeyler ortaya çıkabilir. Sonra her şey normalleşir.

Oktay VURAL (MHP Grup Başkanvekili):
19 Mayıs`ın belli kurallara göre kutlanmasını engellemek istiyorlar. Böyle olunca da toplumun değişik kesimlerinde farklı kutlama tablosu ortaya çıkıyor. Milli bayramlar, devleti yöneten iradenin sahiplenmesi gereken bayramlardır.

Muharrem İNCE (CHP Grup Başkanvekili):
Maç, 19 Mayıs ruhunu yok etmek, direniş gücünü kırmak ve ulusal bilinci silmektir. Güreş örneğinde olduğu gibi tüm bunlar, günün anlam ve önemini sulandırmaktadır. Direniş gücümüzü panayıra döndürmek istiyorlar. Milli bayram 19 Mayıs, asla bir panayır değildir.

Bekir ÇEKER (Güreş Fed. Başkanı):
Bizde bir bayan ve bir erkek güreşçinin güreş yapması hatta antrenman bile yapması uygun değildir. Bu Türk örf ve adetlerine aykırıdır. Ben bir erkek ve bayan sporcunun gösteri amaçlı bile olsa güreşmesini etik bulmuyorum.

`Ya yağlı güreş olsaydı`

Kadın sporcunun erkek sporcuyla güreş yapması sosyal paylaşım sitesi Twitter`da gündem konusu oldu. İşte o yorumlar:
- Allah`tan yağlı güreş değil. Bunu düşünmek bile istemem.
- Ata sporunu ne hale çevirmişler.Çok yazık.
- Bence kasıtlı olarak kutlamaları protesto etmişler.
- Gayet güzel bir karşılaşma olmuş.
- Spor hiçbir cinsiyetin egemenliği altına giremez.

Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir