• DOLAR 32.51
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.618
  • ...
`Mustazaf-Der`in Niçin Kapatıldığını Halk İyi Biliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Kapatılan Mustazaf Der Yönetim Kurulu Üyesi ve Van Şube Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz, yüz yıl önce Üstad Bediüzzaman`ın bu toplumun önüne koyduğu kurtuluş reçetesinin uygulayıcıları olduklarını ifade ederek bu toplumun kalkınmamasının ve huzur bulmamasının temelinde fakirlik, cehalet ve ihtilaflar olduğunu belirtti.
 
Oğuz, "Bediüzzaman bütün ömrünü bu ihtilaflar mücadele ederek geçirmiştir. Bu uğurda çeşitli bedeller ödemiştir. Zindanlarda mahkum edilmiş, sürgün edilmiş, muhacerat muhacerat dolaştırılmıştır. Ama asla davasından vazgeçmemiştir ve bu kutlu davayı, bu bayrağı günümüze kadar taşımıştır. Bu bayrağın temsilcilerinden Mustazaf Der 2004 yılında üstadımızın belirtmiş olduğu bu hususlarla mücadele için kurulmuş ve bu bayrağı onun bıraktığı yerden devralmıştır" dedi.
 
Kürt Sorununun İslam Kardeşliği Temelinde Çözümü İçin Ortaya Bir İrade Koymuş
Fakirlikle mücadele hususunda bugüne kadar 8 yıl içinde yüz binlerce aileye yardım ettiklerini ve cehaletle mücadele konusunda çocuk, genç, ihtiyar birçok kişiyi maddi ve manevi eğitimden geçirdiklerini belirten Oğuz, "Okumak isteyip de okuyamayan birçok gencimize yardım eli uzattık. Onların umudu olduk. Cehaletin sadece okuma yazma bilmemek olmadığını, en büyük cehaletin Rabbini tanımamak olduğunu, peygamberini tanımamak olduğunu, insanın kendisini tanımaması olduğunu ortaya koyduk ve bununla mücadele etmek için, halkımızın yeniden uyanışı için, özüne dönmesi için, Allah ve peygamberine yönelmesi için eğitim seferberliği başlattık. Yine bölgemizde ve ülkemizde yaşanan birçok ihtilafın son bulması için gerekli mücadeleyi verdik. Toplumumuzda kangren haline gelen kan davaları ile mücadele ettik birçok kan davasının barışla sonuçlanmasında arabuluculuk yaptık ve hayırla sonuçlandırdık. Yine ülkemizdeki en büyük ihtilaflardan olan Kürt sorununun İslam kardeşliği temelinde çözümü için ortaya bir irade koymuş, en gerçekçi çözümleri kamuoyuyla paylaştık" sözleriyle bu güne kadar toplumsal anlamda yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi.
 
Mustazaf Der`in Oluşturduğu Bu Hayır İklimini Bertaraf Etmek İstediler
Bugüne kadar Mustazaf-Der`in şubelerine 50`nin üzerinde saldırı gerçekleştirildiğini ve yapılan bu saldırılarda birçok üye ve gönüllülerinin darp edilip yaralandığını ifade eden Oğuz, "Derneklerimiz ateşe verildi. En son geçen yıl 5 Mayısta Mustazaf Der Yüksekova şubesi 13. kez saldırıya uğramış ve bu saldırıda Mustazaf Der Başkan Yardımcımız Ubeydulllah Durna kardeşimiz şehit edilmiştir. Mustazaf Der`in oluşturduğu bu hayır iklimini bertaraf etmek isteyen, önüne geçmek isteyen derin yapılar bu saldırılarını devam ettirmişlerdir. Ancak Allah`ın yardımıyla Mustazaf Der`in sağduyusuyla, göstermiş olduğu ferasetle bu kirli oyunlar boşa çıkarılmıştır" dedi.
 
Halkımızın Mustazaf Der`e Yönelik Bir Sitemi Bir Şikâyeti Olmuş mu?
Derin odakların bölgeyi yeniden kan gölüne dönüştürme ve gözyaşlarının dökülmesine, acıların hakim olması için çalıştıklarını söyleyen Oğuz, "Ama Müslümanlar bu oyuna gelmediler. Bu saldırılara müdahale etmesi gereken güvenlik güçleri ise maalesef sessiz kalmışlardır. Bununla da yetinmemişler saldırıya uğrayanları gözaltına almışlardır. Ama buna mukabil bir tek saldırgan dahi bugüne kadar yakalanmamıştır. Soruyorum: bugüne kadar Mustazaf-Der`e 50`nin üzerinde saldırı yapıldı, bir tek saldırgan yakalandı mı? Şehit Ubeydullah`ın katilleri yakalandı mı? Evet, bunlar yakalanmadı. Yine soruyoruz; Mustazaf Der yaptığı bu 8 yıllık hizmetlerde bir tek Müslüman kardeşimizin, bir tek yurttaşımızın bir şikâyeti olmuş mu? Halkımızın Mustazaf Der`e yönelik bir sitemi bir şikâyeti olmuş mu? Hayırlı hizmetleri yapanları gözaltına alacak terörist muamelesi yapacaksınız, derneklerini kapatacaksınız. Ama memleketi kaosa, gözyaşına, karanlık odaklara sürüklemek isteyenleri ise ödüllendireceksiniz. Bu, kabul edilemez" diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
Mustazaf Der İlahi Adaleti Yeryüzüne Hakim Kılmaya Çalıştığı İçin Kapatılmıştır
Mustazaf Der`in kapatılmasına yönelik öne sürülen bahanelerin hiçbirinin gerçek olmadığını çok iyi bildiklerini belirten Oğuz,
"- Mustazaf Der, iki cihan serverimize Danimarka`da karikatürle hakaret yapıldığı zaman buna sessiz kalmamış, meydanlar dökülmüş ve peygamberimize sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, Kuran`a saygısızlık yapılırken Kuran`a sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, bu ülkede bir kangren haline getirilen birçok bacımızın gözyaşlarını akıtılmasına sebep olan, birçok kardeşimizi mağdur eden işsiz bırakan başörtüsüne sahip çıktığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, onun sünnetine tabi olduğu için kapatılmıştır. İlahi adaletin yeryüzüne hakim kılmaya çalıştığı için kapatılmıştır.
- Mustazaf Der, Kürt sorununun İslami temeller içerisinde çözülmesini istediği için kapatılmıştır. Ümmetin yetimlerine sahip çıktığı için kapatılmıştır" diyerek Mustazaf Der`in kapatılmasının ardında yatan asıl sebepleri dile getirdi.
 
Bu Olayda Müslüman Kamuoyunun ve Halkımızın Yüreği Yaralanmıştır
Av. Oğuz`un konuşmasında sonra Peygamber Sevdalıları adına basın açıklamasını okuyan Levent Dalgın, "Türkiye`nin normalleşme sürecine girdiği, darbecilerin yargılandığı, sivil anayasa tartışmalarının yaşandığı, dindar nesil yetiştirme nutuklarının atıldığı bu süreçte, yaptığı hizmetlerle yüz binlerin gönlüne taht kurmuş ve halka mal olmuş böylesi bir derneğin tüm illerdeki şubeleriyle beraber kapatılmasını nasıl makul görebiliriz?" diyerek yaşananlara karşı tepkili olduklarını dile getirdi.
 
Yaşanan hukuksuzlukların sadece bu kapatma kararıyla da sınırlı kalmadığını belirten Dalgın, "Daha birkaç gün önce Gaziantep`te kızı başörtüsüyle okutmak isteyen Güllü Çevik`e 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bu olayda da Müslüman kamuoyunun ve halkımızın yüreği yaralanmıştır. Sormak istiyoruz. Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek bu gelişmeleri acaba yetkililer hangi mantık çerçevesinde değerlendiriyor ve bu halkın vicdanına nasıl hesap verecekler" sorusunu yetkililere yönlendirdi.
 
Mustazaf Der`in Amacını, Samimiyetini, Müslüman Halkımız Çok İyi Bilmektedir
Tüm bu yaşananlara rağmen Mustazaf-Der camiasının sürekli sağduyu çağrısı yaptığını ifade eden Dalgın, "Mustazaf Der camiası tüm yalanlara ve iftiralara, hile, tuzak ve komplolara rağmen kuruluş amacına uygun olarak görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Hakkın rızası için halka hizmetten geri durmamıştır. En son aşama olarak da hiçbir makul gerekçe gösterilmeden kapatılmıştır. Mustazaf Der` in amacını, samimiyetini, Müslüman halkımız çok iyi bilmektedir.
 
Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bir kez daha ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, mazlum ve Mustazafların yanında olduğumuzu tekrar ediyoruz. Mustazaf Der`in kapısına kilit vurmuş olabilirsiniz, ancak Mustazaf Der`e duyulan sevgiye asla kilit vuramayacaksınız" diyerek bundan sonra da hayırlı hizmetlerin aksamadan devam edeceği mesajını verdi. (Mahmut Aytekin/Fırat Arslan/Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir