• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Hukuksuzluğa Tepkiler Gelmeye Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİLNGÖL- Halkın bağrından çıkan ve Türkiye`de Kutlu Doğumların mimarı olarak halkın gönlünde yer alan Mustazaf-Der`in kapatılmasına ve başörtülü kızının eğitim hakkını aradığı için Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Bingöl`ün Solhan ilçesinde faaliyetlerde bulunan Çağrı-Der`den yazılı bir açıklama yapılarak hukuksuzluklar kınandı.
 
Yapılan yazılı açıklamada, Mustazaf _Der in yaptığı çalışmalarla, kısa zamanda Müslüman halkın teveccühüne mazhar olduğu vurgulanarak Mustazaf-Der`in dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getirdiği belirtildi
 
Yapılan açıklamada halka hizmeti, Hakka hizmet olarak benimseyen dernek ve Müslümanları hazmedemeyen derin ve karanlık yapıların, önce kontrollerindeki çeteleri derneklere ve üyelerine saldırtıldığının altı çizildi. Açıklamanın devamında, devletin emniyet gücünün, yapılan bu saldırıları önlemediği, failleri ortaya çıkarmadığı, devletin bu tutumuyla saldırganları cesaretlendirdiği savunuldu. Açıklamada ayrıca dernek üyelerinin saldırılar sırasında saldırganları yakalayıp polise teslim ettiği, daha sonra ise polis ve yargı tarafından saldırganların serbest bırakıldığı ifadelerine yer verildi.

Mustazaf Der`in asılsız ve mesnetsiz gerekçelerle kapatıldığı ifade edilen açıklama daha sonra kızı başörtülü olarak okula giden öğrencinin annesi Güllü Çevik` e verilen 2 yıl 6 ay cezaya da değinilerek, bu olayın acaba kızını başörtülü olarak okula gönderen diğer anne ve babalara bir gözdağı mı olduğu soruldu.
 
Yazılı açılamada, "Müslüman halkın oylarıyla ve başörtülülerin oylarıyla iktidara gelenleri Allaha havale ediyoruz. Yıllardır başörtüsü mücadelesini veren Müslüman halk, hala başörtüsü sorununu bir türlü çözemeyen hükümetin hala neyi beklediğine bir anlam veremiyoruz. " ifadelerine yer verildi.
 
Camia olarak kendilerinin hiçbir zaman, zalimlerden adalet ve merhamet beklemediklerinin ifadelerine yer verilen açıklamada, bir eğitim yapılanması olarak bu kararı yanlış insafsız hukuksuz ve gayri insani ve zalimane olarak buldukları vurgulanarak, yapılan tüm haksızlıkları ve hukuksuzlukları, kınıyor ve lanetliyoruz denildi.
(Muhsin Barış-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir