• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
İslam Bir Bütündür Konulu Konferans Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der)Batman Şubesi tarafından saat:13.30`da Eski Batman İl Kültür Turizm Konferans Salonunda "İslam Bir Bütündür" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Din-Bir-Der Genel Başkanı Abdullah Aslan konuşmacı olarak katıldı.
 
Konferansa Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Saadet Partisi İlçe Merkez Başkanı Abdulhakim İçer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hamdin Kayra, Din-Bir-Der Genel Başkanı Abdullah Aslan, Din-Bir-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Hüsamettin Beyaz ve STK temsilcileri katıldı.
 
Okunan Kur`an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan konferans, selamlaşma konuşmasını yapan Din-Bir-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Hüsamettin Beyaz yaptı. Beyaz,"2010 yılı Haziran`da Batman`da Şubesi açıldığı ve şuanda 17 üyesi olan Din-Bir-Der Batman Şube, din görevlilerine, ilahiyatçılara, imam hatiplilere ve derneğimizin ilkelerini benimseyen herkesi Din-Bir-Der`e üye olsunlar" dedi. Yapılan selamlaşma konuşmasının ardından Muhammed Güneş okuduğu kasidelerle katılımcıları hüzünlendirdi.
 
Daha sonra Din-Bir-Der Genel Başkanı Abdullah Aslan bir konuşma yaparak, "İslam Bir Bütündür" konulu sohbetini yaptı. Yaratıkları içinde insanları hayvan olarak değil de insan olarak yaratan, insanların arasında da Peygamber`in (s.a.v) ümmetinden ve Kur`an-ı Kerim`e inanmayı bizlere nasip eden Allah Hamd ederek başlayan Aslan, "Her türlü ihtiyacımızı noksansız olarak yoktan var eden yüce Allah`ımıza Hamd`u şükürler olsun" dedi. Aslan son olarak, İslam`dan kesitler anlatarak İslam`ın bir bütün olduğu vurgusunu yaptı.
(M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir