• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Erdoğan: Birileri Kandil Dağı'nda Taşeronluk Ofisi Açmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada '''Kürt kökenli kardeşlerimin çocukları dağda ölürken, bizim gençlerimiz, şehit olurken bu baronlar semirdikçe semiriyor. Birileri gitmiş Kuzey Irak'ta, Kandil Dağı'nda bir taşeronluk ofisi açmış. Bu taşeronluk ofisinde ne yazık ki kanla alışveriş yapılıyor, canla alışveriş yapılıyor'' dedi.

 

Erdoğan, antidemokratik dönemlerde işini büyütenlerin, kazancını artıranların, işlerinin ciddi manada tıkırında olduğununun altını çizereek, "Bu bir avuç seçkinin işleri tıkırında giderken Türkiye'de geride kalanların tamamının yoksullaştığını, işsiz kaldığını, çarkların durduğunu, kepenklerin kapandığını, Gazetelerde çarşaf çarşaf belli markaların karalandığını, bazı imtiyazlıların pazarda rakipsiz kaldığını ve tekel olduğunu'' ifade etti.

 

Başbakakn Erdoğan, yeni anayasa konusunda kendilerinin, parti ve hükümet olarak hiçbir önyargılarının olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: " Elbette ülkenin ve milletin sınırları bizim sınırlarımızdır. Ama bu sınırlar dairesinde huzuru, barışı, refahı, dayanışmayı, kardeşliği pekiştirmek isteyen her adımın yanında oluruz, arkasında oluruz. Dayatma ile yapılan reformların, dayatma ile yapılan anayasaların Türkiye'ye fayda sağlamadığını tam tersine zarar getirdiğini hep birlikte gördük ve yaşadık. Tıpkı demokrasi gibi terörde sadece belli bir bölgeyi, sadece belli kesimleri değil, Türkiye'nin tamamını ilgilendiren, tamamını huzursuz eden bir sorun. Yaklaşık 30 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Gerek yanlış teşhis, gerek yanlış yöntemler nedeniyle iktidarı devraldığımızda yıllar içinde küçülen değil büyüyen bir terör olgusuyla karşılaştık. Öncelikle teşhis noktasında dar kalıplara, sloganlara ön yargılara kapılmadan gerektiğinde eleştirimizi gerektiğinde ülke olarak öz eleştirimizi yaparak temellere inmeye çalıştık"

 

Yeni bir anayasa için oluşan fırsatın hiçbir şekilde dayatma ile zorlama ile heba edilmesini istemediklerini belirten Erdoğan, "Kürt kökenli kardeşlerimin çocukları dağda ölürken, bizim gençlerimiz, şehit olurken bu baronlar semirdikçe semiriyor. Böyle her işe uygun taşeron bir firma varken o firmayı kiralayalar, o firmanın faaliyetlerine neden engel olsunlar. Türkiye'de adının başında milletvekili sıfatı olanlar, adının başında genel başkan sıfatı olanlar, pervasızca çıkıp dağdaki gençleri teşvik edebiliyorlar. Neden? Çünkü onlar da o taşeronluk ofisinden besleniyor, onlar da oradan nemalanıyorlar '' şeklinde konuştu.

 

Erdoğan, birilerinin Kuzey Irak'a gittiğini, Kandil Dağı'nda bir taşeronluk ofisini açtığının altını çizerek, bu taşeronluk ofisinde kanla alışveriş yapıldığını, canla alışveriş yapıldığını ve oradan, sadece belli kişilerin, Türkiye'ye karşı hasmane tutumu olan belli ülkelerin, belli odaklar la kan karşılığı, can karşılığı alışveriş yaptığını'' açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir