• DOLAR 32.481
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2435.833
  • ...
Mescid-i Aksa`ya Baskın Düzenlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Enformasyın Merkezi`nde yer alan habere göre, "Siyonist gaspçılardan onlarcası Mescid-i Aksa`nın enkazı üzerinde sözde heykelin kurulmasına çağıran fanatik Likud Partisi`nin daveti üzerine bugün (20 Mayıs Pazar) sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa`nın avlusuna baskın düzenlemeye başladı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, yaklaşık 25 kişilik bir Siyonist gaspçı grubunun Mescid-i Aksa`ya baskın düzenleyip avlusunda dolaştığını söyledi.

Siyonist işgalcilerin "Jerusalem Günü" olarak adlandırdıkları ve Kudüs`ün işgalinin yıldönümünü kutladıkları bugün öğle saatlerinde Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset`in üyelerinden yedisinin Mescid-i Aksa`ya düzenlenecek baskınlara katılması bekleniyor.

Bu arada Siyonist işgal güçlerinin Kudüs`te olağanüstü güvenlik önlemleri aldığı, Mescid-i Aksa cemaatine baskı yaptığı, Mescid-i Aksa`da bir grup cemaatin bulunduğu ve cami içinde ve çevresinde gergin bekleyişin sürdüğü bildirildi.

Kudüs`teki çeşitli Filistinli kurumlar ve gruplar üyelerini ve taraftarlarını bugün Siyonistlerin baskınlarına karşı koymak üzere Mescid-i Aksa`da bulunmaya davet etmişti.

Siyonist Likud Partisi üyeleri sözde heykelin inşasına çağırmak üzere 20 Mayıs Pazar günü Mescid-i Aksa`ya baskın düzenleyeceklerini ilan etmişti."

Bu haberler de ilginizi çekebilir