• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Mustazaf Der`in Konvoyu Konya Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Mustazaf-Der`in kapatılması ve başörtülü kızın annesine verilen hapis cezasını kınamak için düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere kapatılan Mustazaf Der`in yöneticileri ve gönüllüleri Gaziantep'ten yola çıkarak büyük bir araç konvoyu ile Konya güzergâhına doğru ilerliyorlar.

 

Mustazaf' Der'in Yargıtay'ın kapatma kararı üzerine her kesimden tepkiler gelirken, birçok ilde kitlesel basın açıklamaları yapılıyor. Bu kapsamda Gaziantep'te dün yapılan kitlesel basın açıklamasının ardından Konya'da yapılacak kitlesel basın açıklamasına katılmak üzere kapatılan Mustazaf Der`in yöneticileri, derneğin üye ve gönüllerinden oluşan bir grup Konya'ya doğru yola çıktı.

 

Araç konvoyunun yol güzergâhında bulunan Tarsus, Silifke, Mut, Karaman, ayrıca Ankara, Antalya'dan da konvoya katılımın olduğu gözlendi.
Bugün saat 13.00`te Konya Kayalı Parkta, Mustazaf-Der`in kapatılması ve başörtülü kızının eğitim hakkında ısrar eden anne Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası kitlesel basın açıklamasıyla kınanacak. Kitlesel basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Fatih Der'in başkanı M. Zülfi Tan'ın okuması bekleniyor. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir