• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Eğitim Sen "Açıklamalar Yetersiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun yaptığı açıklamada, eğitimcilerin fişlendiği iddiasına yanıt veren Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'nın cevaplarının cevap niteliğinde olmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu bu yüzden tekrar bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

 

Greve katılan Eğitimcilerin Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi tebligat yapılmayarak çağırılmak suretiyle ifadelerinin alınmaya çalışılmasının ve eğitimcilerin sindirilmesi konusunda açıklama yapma gereği görmeyen Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'ya seslenen Hatun; "Bir Yandan Demokrasinin gelişmesinden duyduğu mutluluğu dile getirmeye çalışmış, bir yandan da Demokrasinin gelişiminin en önemli göstergesi olan sendikacılığın gelişimi önünde engel olan bu tür uygulamalar içerisinde neden olduklarını açıklayamamıştır" ifadelerini kullandı.

 

Hatun, neden 15.03.2012 ve 20.03.2012 tarihlerinde sevkli ve sevksiz öğretmenlerin listesinin istendiğini ve amacın istatistikî bilgi ise sayılarının okul idarelerinden istenmiş olan bu öğretmenlerin isimlerinin öğrenilmesinin nedenin ne olduğunu sordu.

 

Batman'da hala öğretmensiz birçok sınıfın olduğunu ve öğretmenin yandaşlık kıstası gözetilerek proje biriminde ve başka yerlerde görevlendirildiğini de ileri süren Hatun, açıklama beklediklerini ifade ederek, "Yine bunların yanı sıra Batman'a ataması yapıldığı günden bu yana hiç bir derse girmeyen bazı idareci ve öğretmenlerin torpili nereden gelmektedir? Neden öğrenciler öğretmensiz? Bu taraf tutma ve yandaşlık sizce adalete uyuyor mu?" sorularını sordu.

 

Hatun son olarak, Eğitim Sen olarak bu uygulamalara sessiz kalmayacaklarını dile getirerek, bu uygulamaları defalarca şiddetle kınadıklarını söyledi. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir