• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Bu Hastalık Aynı Aileden 12 Kişiyi Öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar`da yaşayan Tahan ailesi, Hiper Kolestrol hastalığı nedeniyle şimdiye kadar 12 ferdini kaybetti.
 
Bu hastalığın ailelerinde genetik olarak bulunduğunu belirten aile fertlerinden Mehmet Tahan, bu hastalığın evlenen kız kardeşlerinin bazı çocuklarında da görüldüğünü söyledi. Tahan, Hiper Kolestrol nedeniyle damarlarda aşırı yağlanmanın oluştuğunu, bundan dolayı da damarların tıkandığını, kalbin ve vücudun diğer organlarının bundan zarar gördüğünü ve hastayı ölüme götürdüğünü ifade etti. Ailede bu hastalığa yakalananlarda 6-7 yaşlarında belirtilerinin ortaya çıktığını, vücudun özellikle eklem yerlerinde ve ellerde şişlikler oluştuğunu, bu şekilde hastalığa yakalandıklarını anladıklarını ifade etti.
 
Tahan, şimdiye kadar üçü kız, dördü erkek yedi kardeşinin bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyledi. Kendisinin de biri kız, üçü erkek dört çocuğunun bu hastalıktan öldüğünü, ayrıca kız kardeşinin de bir çocuğunun aynı hastalıktan vefat ettiğini söyledi. Tahan, Şu anda kız kardeşinin bir torunun da bu hastalığa müptela olduğunu ifade etti. Mehmet Tahan, Hastalığa yakalanan aile fertlerinin genellikle 12- 15 yaşlarına kadar yaşadığını, sadece bir kardeşinin 21, yeğeninde 25 yaşına kadar yaşayabildiğini söyledi.
 
Diyarbakır`da bu hastalığın tedavisinin yapılamadığını, hastaneye gittiklerinde kendilerine "hastanızı Malatya`ya götürün" denildiğini söyleyen Mehmet Tahan, maddi imkanlarının yetersiz olmasından dolayı Malatya `ya gidemediklerini ve tedavi yaptıramadıklarını ifade etti. En son yine 12 yaşındaki oğlu Ahmet Tahan`ın rahatsızlandığını, D.Ü. Tıp fakültesine götürdüklerinde doktorların, "hastanızı Malatya`ya götürün" dediklerini söyledi. Maddi imkansızlık nedeniyle hastasını Malatya`ya götüremediklerini belirten Tahan, ilgili yerlere yardım için başvuruda bulunduklarını ancak işlemlerinin devam ettiği sırada oğlunun vefat ettiğini dile getirdi.
Mehmet Tahan daha önce de Kaymakamlıktan aldığı yardımlarla vefat eden bir önceki oğlunu Ankara`ya götürdüklerini, fakat bir netice alamadıklarını söyledi.
(M. Ata Güler - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir