• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Mustazaf Der'in Kapatılması Halkın Huzuruna Vurulan Darbedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet yürüten Ceyhan İlim Kültür Yardımlaşma ve dayanışma derneği (İlim -Der) Mustazaf-Der'in kapatılmasına ilişkin yazılı basın bildirisi yayınladı.

 

Mustazaf-Der'in kapatılmasının hukuk tarihinde kara bir leke olduğu vurgulanan açıklamada, hiçbir hukukçunun bu kapatma kararını izah edemeyeceği belirtildi.

 

Kapatma Kararı Halkın Huzuruna Vurulan Darbedir
Kurulduğu günden bu yana yaptığı binlerce faaliyet ve etkinliklerde kimsenin burnun dahi kanamadığının hatırlatıldığı açıklamada, "Şubesinin bulunduğu il, ilçe ve beldelerde mağdur ve muhtaçlara dul ve yetimlere yardımcı olmuştur. inancının gereği ve halkın maslahatı için müspet hareket etmeyi ilke edinmiştir. Dernek müdavimlerinin sürekli saldırıya uğramsı ve şubelerinin kundaklanmasına rağmen sağduyu ile hareket etmiştir. Mustazaf Der hakkında verilen bu kapatma kararı halkımızın huzuruna vurulan bir darbedir" denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ceyhan İlim Der olarak bizler de Mustazaf Der'in kapatılması kararını kınamayı vicdani bir sorumluluk olarak görüyor, Mustazaf Der camiası ve ona gönül veren bütün Mustazaflara "Üzülmeyin, gevşemeyin inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz" (Ali İmran 139) Ayeti kerimesini hatırlatıyor ve hizmetlerinin devamını temenni ediyoruz."

 

Hukuktaki Karanlık Zihniyet Devam Ediyor
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te kızının başörtülü olarak okumasını isteyen bir anneye 2 yıl 10 ay hapis cezasının verilmesinin de kınandığı bildiride bu kararın da hukuk garabeti olduğu ifade edilerek, bu kararın hukukta belli bir karanlık zihniyetin devam ettiğini gösterdiği belirtildi.

 

Son olarak, bu hukuksuzluğun bir an önce sona erdirilmesi çağrısı yapılan açıklamada, sorumlu makamların harekete geçmesi talep edildi. (Kenan Solak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir