• DOLAR 32.599
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2503.402
  • ...
Bahar Şenliklerine Alternatif,  Kültür Gezileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllülerinden oluşan öğrenciler, yaptıkları gezilerde hem tarihi yerleri gördüklerini hem de bu sayede İslam'a katkısı olan şahsiyetleri tanıma imkânı bulduklarını ifade ediyorlar.

 

Araştırmacı yazar Mehmet Emin Hoca eşliğinde yapılan gezide öğrenciler ,Tarihi Mevlana Müzesi, Şehitlik Abidesi, Koyunoğlu Müzesi, Alaattin Keykubat Tepesi ve Camisi son olarak ta Şemsi Tebrizi Türbe'sini ziyaret ettiler.

 

Kültür gezileri ile ilgili görüşlerini aldığımız öğrencilerden ziraat fakültesi öğrencisi Ferhat Çaçan , "Biz öğrenciler olarak Üniversitenin yaptığı şenliklerin bizlere hitap etmediğini düşünüyoruz.Genel amacı yılın gerginliğini üzerinden atmaya yardımcı olacak bu etkinlikler, asıl amacına hizmet etmiyor" şeklinde konuştu.

 

Aynı şekilde Biyoloji öğretmenliği bölümünü okuyan Umut İçen ise " Öğrencileri böyle bahaneler öne sürerek yozlaştırmaya çalışıyorlar. Alkol tüketiminin bu haftada daha çok artığını, ortalıkta yapılan günahların fazlalığını tüm öğrenciler ve Üniversite yetkilileri biliyor. Bu tür bahanelerle öğrencileri uyutmaktan vazgeçmelidirler" Şeklinde konuştu. (M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir